Evde Dondurma Nasıl Yapılır?

Sıcak yaz günlerinin vazgeçilmez olan dondurmayı evinizdeki malzemelerle yapmaya ne dersiniz? İşte, ev yapımı dondurma tarifi ve püf noktaları...

Evde Dondurma Nasıl Yapılır?

Sade dondurma

Malzemeler:
1 litre süt
2 yumurta
1 paket vanilya
6 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı sahlep

Hazırlanışı:
Sütü kaynatın ve altını kısık ateş kıvamına getirin. Bu esnada yumurtalar ile vanilya sahlebi iyice çırpın. Çırpma işlemi sonrasında elde ettiğiniz karışımı kaynamakta olan süte karıştırın. Biraz piştikten sonra çırparak ılımasını sağlayın. Dondurmanızın harcını çelik bir kaba boşalttıktan sonra deep freezde 3 saat soğutun. Bu işlemi yaparken birer saat ara ile dondurmayı çırpmayı ihmal etmeyin. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.

58409716-2242166879384227-7136769817363157902-n.jpg

Çilekli dondurma

Malzemeler:
Yarım kg çilek
1 su bardağı toz şeker
İki buçuk su bardağı krema
Süslemek için çilek

Hazırlanışı:
Çilekleri ezip, üzerine toz şekeri ilave edin. Ayrı bir yerde kremayı çırpıp, çilekli püreye ekleyin. Karışımı dikdörtgen bir kalıba döküp, derin dondurucuda dinlendirin. En az 3-4 saat sonra donup donmadığını kontrol edip dondurucudan alın. Çilekle  süsleyip servis edebilirsiniz.

5ce95dbc45f7d-morozhenoe.jpg

Kakaolu dondurma

Malzemeler:

 4 su bardağı soğuk süt

 1 paket krema (soğuk)

 1 tepeleme yemek kaşığı salep

4 yemek kaşığı kakao

1,5 su bardağı şeker

Hazırlanışı:

Bir karıştırma kabı çıkarıp içine sütü aktarın. Diğer tüm malzemeleri de sütün içine ekleyin ve güzelce karıştırın. Derin dondurucuda bekletebileceğiniz bir kaba karışımı aktarın ve ara ara çıkarıp karıştırmayı da unutmayın. İyice donup dondurma kıvamı aldıktan sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

kakaolu-dondurma-w-1080x1350.jpg

Çilekli Buz Tarifi

Malzemeler:

600 gram çilek

1/2 su bardağı toz şeker

1 adet rendelenmiş limon kabuğu

1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu

1/2 su bardağı su

Hazırlanışı:

Çilekleri güzelce temizleyip kurulayın ve küçük parçalara bölüp bir tencerenin içine alın. Üzerine toz şeker ilave edip bu şekilde yaklaşık 20 dakika dinlendirin. Bu sırada sularını salan çileklerin üzerine su ve rendelenmiş limon kabuğunu da ekleyip tencereyi ocağa alın. Kısık ateşte 15 dakika kadar pişirdikten sonra ocaktan alıp oda sıcaklığında karışımı soğutun. İçine taze sıkılmış limon suyu ekletip mutfak robotunda tüm karışımı püre haline getirin. Varsa özel dondurma kalıplarına yoksa kağıt bardaklara bu püreyi pay edin, orta kısmına tahta dondurma çubukları yerleştirip derin dondurucuda minimum 4-5 saat soğutun. Ferahlığın tadını çıkarın, afiyet olsun.

10066589s1280h960.jpg

Karpuzlu Buz Tarifi

Malzemeler:

4 büyük dilim karpuz

2 yemek kaşığı esmer şeker

1 adet rendelenmiş limon kabuğu

1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu

1/5 çay kaşığı tarçın

Hazırlanışı:

Karpuzu dilimlere bölüp tüm çekirdeklerini dikkatli bir şekilde çıkarın. Küçük parçalara böldüğünüz karpuzları mutfak robotuna alın. Üzerine esmer şeker, tarçın, rendelenmiş limon kabuğu ve taze sıkılmış limon suyu ilave edin ve robottan geçirin. Elde ettiğiniz bu karışımı dondurma kalıplarına alıp orta kısımlarına dondurma çubuklarını geçirin. Derin dondurucuda en az 4 saat beklettikten sonra karpuzlu buzların tadını çıkarın.

slider-dscf4129.jpg

 

Bu haber toplam 165 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.