Gıda girişimcileri salgın günlerinde nasıl etkilendi?

10 Yıl önce ABD'den dönüp Keçi sütü çiftliği kurduğunda ona deli demişlerdi.

Gıda girişimcileri salgın günlerinde nasıl etkilendi?

Funda Özer Baltalı, Coronavirus sürecinde nasıl hiç etkilenmediklerini, gıda ve tarımın önemini canlı yayında anlattı.

Baltalı, TV 100'de Ahu Özyurt'un sunduğu 10'dan 12'ye programına bağlanarak 10 yıllık mücadelesinin ayrıntılarını aktardı. 

Baltalı, "Bildiğim şeyi yapmak istiyordum, üretmeyen toplum yok olur diyordum. Daha da önemlisi herkesin ağzına pelesenktir 'tarıma yatırım yapalım, tarımda şu yapılmalı bu yapılmalı'. Peki bu beyanatları veren insanlara sorsanız maydanoz yetiştirdiniz mi diye kimsenin bu konuda en küçük bir fikri yoktur. Şu anda tarımın hayvancılığın öne çıkması benim açımdan ve Türkiye açısından yüz güldürdü" dedi. 

"CEFAKAR TÜRK ÜRETİCİ SAYESİNDE YOK YOK!"

Dünya'da gıda sıkıntısı çekildiğini Türkiye'nin durumunun Dünya'ya oranla daha iyi olduğunu vurgulayan Baltalı, "Bakın Avrupa'da raflara bakın Dünya'da raflara bakın insanlar birbirini dövüyor bir tane uyduruk patatesin peşinde. Türkiye'de raflara gittiğinizde yok yok. Cefakar Türk üretici sayesinde" diye konuştu. 

Salgın günlerinde tarımın ve üretimin değerinin daha iyi anlaşılması gerektiğini belirten Baltalı, "Lütfen şu dönemde ayrımcılık yapmayalım. Yok tarım köylünün işidir, kooperatifler yapsın şirketler yapmasın gibi. Üretim üretimdir. O yüzden koronavirüs bizim hayatımızda hiçbir değişiklik yapmadı" sözleriyle önemli bir çağrıda bulundu.  

FUNDA ÖZER BALTALI'NIN AÇIKLAMALARININ TAMAMI İÇİN İZLEYİNİZ: 

Bu haber toplam 512 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.