
Cildi Yeniliyor!
Yaz aylarında güneş havuz derken cildimiz yıpranıyor. Çevre faktörlerinin etkilerinden korunmak sağlıklı bir cilde kavuşmak için zengin beslenme önemli. Yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden kayısı, işte tam da buna çare oluyor. İçeriğindeki vitaminler cilde esneklik sağlıyor.
Zayıflamaya Yardımcı Oluyor!
Tok tutucu, bağırsak çalıştırıcı,düşük kalorisi ve tatlı krizlerine iyi çözüm olması özelliğiyle kayısı vazgeçilmez bir meyve. Günde 4 adet kayısı 1 kase yoğurt veya 1 su bardağı kefir ile bir ara öğün olabilecek değerde...
Bağışıklığı Güçlendiriyor!
Yeterli ve dengeli beslenme, yeterli su tüketimi ve düzenli uyku güçlü bağışıklık sistemi için şart. Bunların yanı sıra mevsim meyvelerini dahil etmek de önemli. Kayısı antioksidan içeriği, vitamin ve mineral örüntüsü ile bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardım ediyor. Özellikle A ve C vitamini sayesinde vücut direncini artırıyor.
Kalbi Güçlendiriyor!
Potasyum, C vitamini ve posa kalbi korumak için önemli. Kayısı bu üç önemli bileşen sayesinde kalp krizi, inme gibi çeşitli kalp hastalıklarına karşı koruyucu etki gösteriyor. Ayrıca kan damarlarının ve arterlerin üzerindeki baskıyı azaltarak kan basıncını düşürüyor, fazla kolesterolün birikmesini önleyerek kalbin yükünü hafifletiyor.
Bağırsakları Çalıştırıyor!
Kayısı içerdiği posa miktarı özelliğiyle bağırsakları hızlandırıcı etkiye sahip. Posa atıkların yumuşamasını ve bağırsaktan geçişinin hızlanmasını sağlıyor. Sindirimi kolaylaştırıyor, kabızı önlüyor.
Gözleri Güçlendiriyor!
A, C, E olmak üzere 3 vitamini içerisinde barındıran kayısı, gece körlüğüne ve gelecek hasarlara karşı gözlerimizi koruyor.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.