
Yüksek Fruktozlu Mısır Şurubu
Obezite ve pankreas kanserinin başlıca sebeplerinden biri olan yüksek fruktozlu mısır şurubu... Geçirdiği kimyasal işlemlerin ardından ortaya çıkan ve doğal şekerden daha ucuza mal olan bu tatlandırıcı meşrubat, bisküvi ve daha pek çok paketli üründe bulunuyor.
BHA Ve BHT
Katı ve sıvı yağların bozulup küflenmesini önlemek için kullanılan davranış değişikliğine yol açan BHA ve BHT’ye tahıl ürünleri ve cipslerde rastlamak mümkün. Bu nedenle mümkün olduğunca uzak durulması gerekiyor.
Potasyum Bromat
Ekmek gibi fırınlarda pişen ürünlerde hacmi artırmak ve rengi beyazlatmak amacıyla kullanılan potasyum bromat, hayvanlarda kansere neden oluyor. O yüzden mümkün olduğunca hamur işlerinden hayvanlarımızı uzak tutmaya özen göstermeliyiz.
Hazır İçecekler!
Her çocuk meyve suyu, meyveli sütler sever. Bu nedenle hazır içecekler yerine evde yapacağınız meyve suları veya meyveli sütler çocuğunuzu hem besleyip hem de sağlığını koruyacaktır. Aynı zamanda sebze sevmeyen çocuklarınıza da sebzelerden eğlenceli tabaklar hazırlayarak olabildiğince hazır gıdalar yerine kendi yaptığınız besinleri tüketmeye yönlendirebilirsiniz. Bu sayede çocuğunuzu sebze ile barışabilir..
Renklendiriceler Ve Aromalar!
Mısır gevrekleri,fırından çıkmış unlu mamüller ve vitaminler olmak üzere ve hemen hemen neredeyse her yiyecekte bulunan yapay aromalar karaciğer hasarına ve dikkat dağınıklığına yol açıyor.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.