Rengiyle sizi kendisine aşık edecek bu tarifin adı da pek havalı. Parfe dediğiniz anda sanki bir anda ince bıyıklı bir Fransız pasta şefine dönüşüyorsunuz gibi oluyor. İsmi de zaten Fransızca’dan geliyor. 1800’lü yıllarda Fransa’da yapılmaya başlamış olan parfe bir çeşit dondurulmuş tatlı ve Fransızca’da ''parfe (parfait)'', ''mükemmel'' demek. Emin olabilirsiniz ki adamlar boşuna bu tatlıya mükemmel dememişler. Damağınızda bıraktığı ipeksi dokuyu mu anlatsak, muhteşem çilek kokusunu mu yoksa harikulade renginden mi bahsetsek ya da yapılışının çok kolay olmasından mı, kısacası gerçekten de mükemmel.
ÇİLEKLİ PARFE TARİFİ İÇİN MALZEMELER
- 2 paket sıvı krema
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 kase çilek
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 2 paket petibör bisküvi
- 1 yemek kaşığı çilek püresi (isteğe bağlı)
- 1 avuç yaban mersini (isteğe bağlı)
ÇİLEKLİ PARFE TARİFİNİN PÜF NOKTASIMevsiminde değilseniz, dondurulmuş çilek de kullanabilirsiniz. Buzlukta en az 3 saat bekletmeye özen gösterin.
ÇİLEKLİ PARFE NASIL YAPILIR?
- Krema ve pudra şekerini bir kaba alıp güzelce karıştırın. Dilerseniz bu aşamada içerisine renk vermesi için çilek püresi ekleyin.
- Bisküvileri iri parçalar halinde kırın ve harca ekleyin.
- Son olarak doğranmış çilekleri, damla çikolatayı, yine isteğe bağlı olarak yaban mersinlerini ekleyin. Güzelce karıştırın.
- Baton kek kalıbına streç film serin. Harcı bu kalıba aktarın ve üzerini düzleyin.
- Buzluğa koyun ve en az 3 saat dondurun.
- Donduğundan emin olduğunuzda çıkarıp servis tabağınızın üzerinde ters çevirin. Üzerinden streç filmi kaldırın.
- Dilediğiniz şekilde süsleyin, dilim dilim keserek servis edin. Afiyetler olsun!