Çay Kaşığının Ucuyla Tuz Veya Şeker
* YAPILIŞI *1. Adım: Sütü çelik tencereye koyup orta ateşte kaynayana kadar pişiriyoruz, köpürmeye başlayınca kepçeyle havalandırarak karıştırıyoruz ve altını biraz kısıyoruz. Karıştırmaya devam ediyoruz.Piştiğinden emin olmak için tencerenin kenarından bir parmak süt eksilip eksilmediğini kontrol ediyoruz.
2.Adım: Ocaktan aldıktan sonra yaklaşık 15 dakika soğumaya bırakıyoruz. İstenilen sıcaklığa ulaşıldığında mayalanmaya hazır hale gelmiş olacaktır.

3. Adım: Ufak bir kabın içine yoğurt ve tuzu koyup, pürüzsüz hale gelene kadar iyice karıştırıyoruz. Ardından tencerede bulunan sütü içine döküyoruz, sütten kaba biraz alıp, boşaltıp içinde yoğurt kalmayana kadar tekrarlıyoruz. Tenceredeki sütün güzelce karışmasını sağlıyoruz ki her yanı eşit şekilde mayalansın.
4.Adım: Mümkünse cam olan yoğurt kaplarına döküp, ağzına kapağını kapatmadan, 10-15 dakika kadar 50 derecede çalıştırıp kapattığımız fırına, koyuyoruz.
5.Adım: Fırının kapağını hiç açmadan 4-4,5 saat bekletiyoruz. Sürenin sonunda çok sallamadan, yine ağzı açık olarak buzdolabına koyuyoruz. 7 saat buzdolabında beklettikten sonra sağlıklı ve enfes yoğurdunuz hazır şimdiden afiyet olsun...
