Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu tarafından düzenlenen 8. Türkiye Kadın Direktörler Konferansı, womantv.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Ahu Özyurt’un moderatörlüğünde 19 Kasım 2020, Perşembe günü saat 16:00’da çevrimiçi olarak ‘Kapsayıcı ve Eşitlikçi Bir Gelecek’ temasıyla gerçekleştirilecek.

Konferansa, Dünya Bankası Başkan Yardımcılığı olmak üzere birçok üst düzey uluslararası görevde bulunan IMF Strateji, Politika ve İnceleme Dairesi Başkanı Ceyla Pazarbaşıoğlu’nun yanı sıra Birleşik Krallık Lordlar Kamarası Üyesi ve aynı zamanda Yüzde 30 Kulübü Yönlendirme Komitesi Üyesi Mary Goudie’nin da aralarında yer aldığı, alanında uzman birbirinden değerli ismin katılacak.

tr.png

Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu Direktörü Melsa Ararat tarafından “2020 Yönetim Kurulunda Kadın Türkiye Raporu”nun açıklanacağı ve merakla beklenen 'Kadınlarla Güçlendirilmiş Yönetim Kurulu' ödüllerinin de sahiplerini bulacağı bu konferansa davet ediyor.

Konferansın kayıt bağlantısı

https://8thiwdconferenceinturkey.com/register/

final-invitation-tr-1.pngSözcü Gazetesi Yazarı Serpil Yılmaz, köşesinden konferanstan şöyle bahsediyor; “Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu’nun “Türkiye Kadın direktörler Konferansı” bu yıl 8 yaşına girdi. SU Kurumsal Yönetim Forumu Direktörü Melsa Ararat, konferansta “2020 Yönetim Kurulunda Kadın Türkiye Raporu” açıklayacaklarını söylüyor. Ararat, yoksulluğun ve gelir eşitsizliğinin giderilmesinin temel mesele haline geldiğini vurgularken IMF’nin gelişmekte olan ülkelere “faizsiz finansman” modelleri üzerine çalıştığını belirtiyor.Toplumsal cinsiyet eşitliği kriterlerine göre yapılan değerlendirmeler sonucu seçilen şirketlere verilen “Kadınlarla Güçlendirilmiş Yönetim Kurulu” ödülleri de aynı toplantıda açıklanacak.Türkiye’nin yönetim kurullarında kadın oranı ödüllük mü?Ararat, 2012 yılında İngiltere ile Türkiye’nin yönetim kurullarında kadın oranı eşitken, makasın açılmasını kadını güçlendiren politikaların eksikliğine bağlıyor.İngiltere son 8 yılda yönetim kurullarında kadın oranını yüzde 12’den yüzde 30’a çıkarırken, Türkiye’de bu oran yüzde 17’de kaldı.Yönetim kurulu başkanlığı düzeyinde makas daha da açılıyor; Türkiye’de bu oran yalnızca yüzde 3.Pandemiyle birlikte küçülen ekonomiden, en çok kadınlar olumsuz etkileniyor. Dünyada da böyle, Türkiye’de de…Kadının üzerinde en, iş, anne rollerinin yükü ağırlaşıyor.Ülkeler yeteneklerini en geniş düzeyde ekonomiye katma becerisi gösterdiklerinde kırılganlıkları azalıyor. Bu iki olgu da tek bir şeye işaret ediyor. Kadınlar iş dünyasına daha fazla katılmalı