
Masada Tuzlu Yiyeceklerin Oranını Azaltın!
Aşırı tuz tüketenler ve azaltmak isteyenler yapmanız gereken ilk adım sofralarınızdan tuzu kaldırmak olacaktır. Yani tuz oranı içeren yiyecekleri azaltmak. Örneğin; ekmek, peynir, ketçap, mayonez gibi...
Kahvaltılık Zeytinden Uzak Durun!
Kahvaltıların vazgeçilmezi olmazsa olmaz zeytin... Bol miktarda tuz oranı içeriyor. O yüzden direkt olarak tüketmeyerek gece yatmadan önce suda dinlendirin. Sabaha kadar dinlenmiş zeytin tüketirseniz aşırı tuz oranını önlemiş olacaksınız.
Daha Az Konserve Tüketin!
Daha az konserve yiyecek tüketmekte fayda var çünkü konserve gıdalar içindeki tuz miktarından dolayı insan sağlığına zarar verebilir.
Diğer Ürünlerle Tuz İhtiyacınızı Karşılayın!
Akşam yemeğini hazırlarken tuzlu tadı değiştirmek için ekşi tat kullanılabilir; limon yada limon dilimi olabilir.Benzer şekilde, “az tuzlu” yiyecekler dereotu, maydanoz, kişniş ve baharat eklerseniz tuz dengesi toparlanmış olacak.
Hazır yiyeceklere dikkat!
Hazır yiyeceklere özellikle de az yağlı olduğu beyan edilenlere dikkat edin. Genellikle, kaybedilen tadı ek bir parça tuzla geri kazanmaya çalışırlar. Etiketleri okuyun ve düşük sodyumlu ve tuzsuz ürünleri tercih edin.
Tuz yaşamı sevdiklerinizle paylaşın.
Hayatınızdaki diğer insanlara daha az tuz tüketmeleri için ilham verin. Tuzluğu sofranızdan kaldırın. Partide tuzsuz atıştırmalıklar ve kuru yemiş servis yapın. İnsanlara diyetinizde neden tuz alımını azalttığınızı, özellikle de bunun sağlığa yararlarına olduğunu söyleyin.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.