
MALZEMELERHAMURU İÇİN● 50 gram oda sıcaklığında tereyağı● 3 çorba kaşığı süt● 3 çorba kaşığı toz şeker● 3 çorba kaşığı sıvı yağ● 1 adet yumurta sarısı● Yarım tatlı kaşığı kuru maya● 1.5 su bardağı unİÇ HARCI İÇİN● 3 dilim kakaolu kek● 2 çorba kaşığı süt● 1 tatlı kaşığı kakao● 1 çorba kaşığı toz şeker● Yarım çay bardağı kuru üzüm● Yarım çay bardağı ince çekilmiş fındık içi● 1/4 çay kaşığı tarçın● 1 adet limon kabuğu rendesiÜZERİ İÇİN● 1 çorba kaşığı pekmez● 2 çorba kaşığı file Antep fıstığı● 1 adet yumurta sarısı● 1 tatlı kaşığı susamHAZIRLANIŞI● Mayayı oda sıcaklığındaki 3 çorba kaşığı süt ile karıştırarak aktive edin.● Tereyağı ve toz şekeri geniş bir kâse içinde krema kıvamı alana kadar karıştırın.● Kâsenin içine maya karışımını, sıvı yağı ve yumurta sarısını ilave ederek bütün malzemeleri karıştırın.● Elediğiniz unu karışıma kontrollü biçimde ekleyerek hamurun kıvam almasını sağlayın.● Hazırladığınız hamurun üzerini örterek 30 dakika boyunca dinlenmeye bırakın.● İç harcı için ufaladığınız kek parçalarıyla 2 çorba kaşığı süt, kakao, toz şeker, kuru üzüm, fındık içi, tarçın ve limon kabuğunu iyice karıştırın.● Dinlenen çörek hamurundan yumurta büyüklüğünde parçalar alın ve hamurları uzunlamasına açın.● Açmış olduğunuz hamurun üzerine iç harcı boylu boyunca yayın ve hamuru rulo şeklinde sarın.● Çöreklerin uç kısımlarını birbirine yaklaştırarak yarım ay şekli verin.● Pekmez ve çöreğin üzeri için hazırladığınız 1 adet yumurta sarısını çırpın ve çöreklerin üzerine sürün.● Çöreklerin üstlerini çatal yardımıyla şekillendirdikten sonra susam ve Antep fıstığıyla süsleyin.● Önceden ısıtılmış 180°C fırında ay çöreklerini pişirin ve ılık olarak servis edin.2. TRUFF

MALZEMELERTRUFF İÇİN● Önceden kalan kakaolu kek● Yarım su bardağı çekilmiş fındık içi● 1 kutu krema● 40 gram sütlü çikolata● 80 gram bitter çikolataSÜSLEME İÇİN● Damla çikolata● Toz Hindistan cevizi● Fındık● Ceviz● Antep fıstığıHAZIRLANIŞI● Kremayı tencereye alın ve kaynatın.● Kaynamaya başlayan kremanın içine çikolataları ilave edin ve çikolatalar eriyene kadar karıştırın.● İlk sıcağı çıkan karışımın içine ufaladığınız kekleri ve fındıkları ekleyin ve iyice karıştırın.● Karışımı buzdolabında 1 saat dinlendirin.● Dinlenen karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve top hâline getirin.● İstediğiniz miktarda malzeme ile süsleyerek tatlıyı servis edin.3. PARFE

MALZEMELER● 1 kâse bayat kurabiye parçaları● 1 adet dilimlenmiş muz● 1 kâse dilimlenmiş çilek● 1/4 su bardağı pudra şekeri● 1 kutu soğuk kremaHAZIRLANIŞI● Pudra ve kremayı iyice çırpın.● Çilek, muz ve kurabiye parçalarını karışımın içine ilave ederek karıştırın.● Baton şeklindeki bir kek kalıbının içine streç film yerleştirin.● Hazırladığınız tatlıyı kalıbın içine boşaltın.● Tatlının üzerini streç filmle örtün.● Buzdolabında 2 saat beklettiğiniz tatlıyı dilimleyin ve çileklerle süsleyerek servis edin.4. RULO PASTA

MALZEMELERHAMURU İÇİN● 300 gram bayat kurabiye● 100 gram bisküvi● 200 gram çikolata● 200 gram krema● 3 çorba kaşığı kakao● 1.5 su bardağı sütKREMASI İÇİN● 1 su bardağı süt● 1 çay bardağı pudra şekeri● 1 çay bardağı irmik● 2 çorba kaşığı tereyağı● 1 paket şekerli vanilin● 2 su bardağı Hindistan cevizi● Yarım paket çırpılmış krem şantiÜZERİ İÇİN● 100 gram çikolata● 100 gram kremaHAZIRLANIŞI● Tatlının kreması için 1 su bardağı süt, irmik ve pudra şekerini küçük bir tencereye alın ve sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin.● Karışım sıcakken karışımın üzerine tereyağı, şekerli vanilin ve Hindistan cevizini ilave edin ve bütün malzemeler özdeşleşene kadar karıştırın.● Kremayı kenara alın ve soğumaya bırakın.● Pastanın hamuru için kurabiye ve bisküvileri rondodan geçirerek un kıvamına getirin.● Küçük bir sos tavasında kremanın içinde çikolatayı eritin.● Geniş bir kâseye aldığınız bisküvi ve kurabiyelerin üzerine eritilmiş çikolatayı ekleyerek karıştırın.● Karışımın üzerine sütü ve kakaoyu ilave ederek bütün malzemeler pürüzsüz bir kıvama ulaşana kadar yoğurun.● Pasta hamurunu streç filmin üzerine ince şekilde yayarak hamura dikdörtgen şekli verin.● Hamurun üzerine kremayı eşit şekilde yayın.● Kremanın üzerine önceden çırpıp soğuttuğunuz krem şantiyi sürün.● Pastayı dikkatli şekilde kıvırarak rulo hâline getirin.● Pastayı dinlendirmek için buzdolabında bekletin.● Servis için krema içinde çikolatayı eriterek pastanın üzerini süsleyin.● İnce dilimler hâlinde keserek tatlıyı servis edin.