


1 paket hazır şekerpareŞerbeti için:1,5 su bardağı toz şeker, 2,5 su bardağı su, 4 damla limon suyuMuhallebisi için:4 su bardağı süt, 3 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı nişasta, 1 su bardağı toz şeker, 100 gram tereyağı, 2 paket vanilyaNASIL YAPILIR?Bir tencerenin içerisine su ve şekeri koyun. Şeker eriyene kadar karıştırın. Kaynamaya yakın limon suyu ilave edip ocaktan alın. Şerbet henüz sıcakken içerisine hazır şekerpareleri koyun ve şerbetini çektirin. Şerbetini çekince şerbetin içerisinden alın. Tereyağı hariç muhallebi için gereken tüm malzemeleri bir tencere aktarın. Karıştırarak pişirmeye başlayın. Pişince ocaktan alıp içerisine tereyağını koyup güzelce çırpın. Şekerparenizi silikon mini kalıplara ya da ıslatılmış kahve fincanların tabanına koyun. Üzerine muhallebi ekleyin. Buzdolabında soğutun. Ardından kalıptan çıkarın. İsteğe bağlı Antep fıstığı serpin ve servis edin.EN ŞIK VE KOLAT TATLILARDAN: GÜL TATLISI


1 paket kedi dili bisküvi, 2 su bardağı süt (bisküvileri ıslatmak için)Muhallebisi için:1 litre süt, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı un, 1 yemek kaşığı mısır nişastası, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 paket vanilinÜstü için:1,5 su bardağı süt, 1 paket hazır çikolata sosuNASIL YAPILIR?Genişçe bir tabağa 2 su bardağı sütü alın ve bir borcama, kedi dillerini bu süte arkalı önlü batırdıktan sonra yan yana dizin. Dizerken şekerli kısımları üstte kalacak. Muhallebisi için gereken malzemeleri, tereyağı ve vanilya hariç bir tencereye alın ve güzelce çırpın. Ocağa alın ve göz göz oluncaya kadar kaynayıp, koyulaşana dek pişirin. Pişirdikten sonra muhallebiyi bisküvilerin üstüne gezdirin ve üstünü spatula ile düzeltin. Bir sos tenceresinde paketin üstünde yazıldığı şekilde çikolata sosunu hazırlayın. Ilıklaşmış olan muhallebinin üstüne, hazırladığınız çikolata sosunu gezdirin. Oda ısısına geldikten sonra buzdolabında en az 2 saat kadar dinlendirin. Buzdolabında dinlenmiş olan tatlınızı dilimleyerek servis edin. Üzerini Antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.HEM DE HİÇ PİŞMİYOR: KASETO TATLISI




