HAFİFLİĞİNE ŞAŞIRACAKSINIZ: KIBRIS TATLISIkibris-001.jpgMalzemeler:Keki İçin:3 adet yumurta, 1/2 su bardağı toz şeker, 1/2 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı hindistan cevizi, 1 su bardağı galeta unu, 1su bardağı ceviz içi (ince çekilmiş), 1 paket kabartma tozuKreması için:1 litre Süt ,1 su bardağı mısır nişastası, 1 çay bardağı toz şeker ,1 paket vanilin, 1 paket toz krem şantiŞerbeti için:1,5 su bardağı su, 1 su bardağı toz şeker, 2 damla taze sıkılmış limon suyuÜzeri İçin:1su bardağı hindistan ceviziNASIL YAPILIR?Öncelikle şerbetini hazır edip bir kenarda soğumaya bırakın. Tatlının kekini hazırlamak için oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları toz şeker ile güzelce çırpın. Ardından sıvı yağ, rendelenmiş Hindistan cevizi, galeta unu, ince çekilmiş ceviz içi ve kabartma tozu ekleyin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30 dakika kadar pişirdikten sonra soğuk şerbetiyle buluşturun ve çekmesini bekleyin. Diğer bir yandan kremasını orta ateşte pişirin. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın ve toz krem şanti ilave edip çırparak karıştırın. Kremayı da tatlının üzerine yayın ve son olarak Hindistan cevizi serpin.YARATICI VE GÖSTERİŞLİ: KÖSTEBEK PASTAkostebek-pasta.jpgMalzemeler:3 adet yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1/2 su bardağı sıvı yağ, 1/2 su bardağı süt, 2,5 su bardağı un, 3 yemek kaşığı kakao, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilyaİçi için:3 adet muz, 2 paket toz krem şanti, 1,5 su bardağı soğuk sütNASIL YAPILIR?Geniş bir kabın içerisine 3 adet yumurtayı alın. 1 su bardağı toz şekeri de üzerine ilave edin ve krema kıvamı alana kadar çırpın. Üzerine yarım su bardağı ay çiçek yağı ve 1/2 su bardağı sütü ilave edin ve çırpmaya devam edin. 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı ekleyin. 2,5 su bardağı un ve 3 yemek kaşığı kakaoyu eleyerek harca ilave edin ve spatula yardımıyla karıştırın. Tereyağı ile yağladığınız yuvarlak fırın kalıbına kek karışımını boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirin. Kekiniz pişerken krem şantinizi hazırlayın. Kekiniz piştikten sonra biraz soğumaya bırakın. Kekin üst kısmını bıçak yardımıyla dikkatli bir şekilde alın. İç kısımlarını kaşık yardımıyla kenardan birkaç cm boşluk kalacak şekilde çıkarın. Muzların kabuklarını soyun ve kekin tabanına dikkatli bir şekilde yerleştirin ve üzerini krem şantiyle kaplayın. Kekinizin içini rondodan geçirin. Son olarak pastanızın üzerini rondodan geçirdiğiniz keklerle kaplayın. buzdolabında dinlendirin. soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.HAFİF ŞERBETLİ TATLI: MUHALLEBİLİ ŞEKERPAREwhatsapp-image-2022-07-07-at-17-11-20.jpegMalzemeler:
1 paket hazır şekerpare
Şerbeti için:1,5 su bardağı toz şeker, 2,5 su bardağı su, 4 damla limon suyuMuhallebisi için:4 su bardağı süt, 3 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı nişasta, 1 su bardağı toz şeker, 100 gram tereyağı, 2 paket vanilyaNASIL YAPILIR?Bir tencerenin içerisine su ve şekeri koyun. Şeker eriyene kadar karıştırın. Kaynamaya yakın limon suyu ilave edip ocaktan alın. Şerbet henüz sıcakken içerisine hazır şekerpareleri koyun ve şerbetini çektirin. Şerbetini çekince şerbetin içerisinden alın. Tereyağı hariç muhallebi için gereken tüm malzemeleri bir tencere aktarın. Karıştırarak pişirmeye başlayın. Pişince ocaktan alıp içerisine tereyağını koyup güzelce çırpın. Şekerparenizi silikon mini kalıplara ya da ıslatılmış kahve fincanların tabanına koyun. Üzerine muhallebi ekleyin. Buzdolabında soğutun. Ardından kalıptan çıkarın. İsteğe bağlı Antep fıstığı serpin ve servis edin.EN ŞIK VE KOLAT TATLILARDAN: GÜL TATLISIgul.jpgMalzemeler:1 çay bardağı yoğurt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 125 gram eritilmiş tereyağı, 1 çay bardağı irmik, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 2,5 su bardağı unŞerbeti için:3 su bardağı toz şeker, 3 su bardağı suNASIL YAPILIR?İlk olarak şerbetimizi hazırlayarak başlıyoruz. Tenceremize şeker ve suyu alarak 10 dakika kadar kaynatıp soğumaya bırakıyoruz. Tatlının hamuru için uygun bir kaba, eritmiş olduğumuz tereyağı, sıvı yağı, yoğurt ve irmiği alarak çırpıcı ile çırpalım. Üzerine vanilya, kabartma tozu ve unu ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim. Hamurumuzu merdane ile kalın olmayacak şekilde açalım. Açtığınız hamuru çay bardağı ile keselim. Kesilen daireleri yarım ay şeklinde üst üste gelecek biçimde 3 tanesini koyarak rulo yapalım. Ruloyu da bir bıçak ile ortadan ikiye keserek iki adet gül elde etmiş olalım. Tüm hamur için aynı işlemi yapalım ve tepsiye dizip ortalarına fındık batıralım. 160 derece fırında 30 dakika kadar pişirelim. Kurabiyeler sıcak iken soğumuş olan şerbeti üzerine dökelim. Şerbetini tamamen çekince servis edelim.ÇOK PRATİK VE LEZİZ: KEDİDİLİ TATLISIkedidili.jpgMalzemeler:
1 paket kedi dili bisküvi, 2 su bardağı süt (bisküvileri ıslatmak için)
Muhallebisi için:1 litre süt, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı un, 1 yemek kaşığı mısır nişastası, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 paket vanilinÜstü için:1,5 su bardağı süt, 1 paket hazır çikolata sosuNASIL YAPILIR?Genişçe bir tabağa 2 su bardağı sütü alın ve bir borcama, kedi dillerini bu süte arkalı önlü batırdıktan sonra yan yana dizin. Dizerken şekerli kısımları üstte kalacak. Muhallebisi için gereken malzemeleri, tereyağı ve vanilya hariç bir tencereye alın ve güzelce çırpın. Ocağa alın ve göz göz oluncaya kadar kaynayıp, koyulaşana dek pişirin. Pişirdikten sonra muhallebiyi bisküvilerin üstüne gezdirin ve üstünü spatula ile düzeltin. Bir sos tenceresinde paketin üstünde yazıldığı şekilde çikolata sosunu hazırlayın. Ilıklaşmış olan muhallebinin üstüne, hazırladığınız çikolata sosunu gezdirin. Oda ısısına geldikten sonra buzdolabında en az 2 saat kadar dinlendirin. Buzdolabında dinlenmiş olan tatlınızı dilimleyerek servis edin. Üzerini Antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.HEM DE HİÇ PİŞMİYOR: KASETO TATLISI kaseto.jpgMalzemeler: 2 poşet krem şanti, 1,5 su bardağı soğuk süt, 12 adet petibör bisküvi, 4 adet yumurta, 1 tutam tuz, 2 adet limon kabuğu, 3 yemek kaşığı kakao, 80 gr. çikolataNASIL YAPILIR?Soğuk süt ile krem şantiyi mikser yardımı ile çırpın ve buzdolabına kaldırın. Ayrı bir kapta mikserle yumurta sarılarını ve toz şekeri kremamsı bir hale gelene dek çırpın. Limonların kabuklarını rendeleyin ve yumurta sarısı ile toz şeker karışımına ekleyin. Yumurtaların beyazlarını bir fiske tuz ile birlikte mikser yardımı ile güzelce çırpın ve köpük haline getirin. Toz şekerli yumurta sarısını, çırpılmış yumurta beyazlarını ve dolaptaki krem şantiyi birleştirip karıştırın. Bu karışımı iki ayrı kaseye ikiye bölün ve bir yarısına kakao ile doğranmış çikolata parçalarını katıp karıştırın. Bir dikdörtgen borcamın dibini streç filmle kaplayın ve robottan çektiğiniz petibör bisküvileri dibine serin. Üstüne sade karışımı ve onun üstüne de kakaolu karışımı döktükten sonra, üstünü de streç filmle kaplayın ve buzluğa kaldırın. Bir gece buzlukta dinlendirdikten sonra, ertesi gün ayrı bir borcama ters çevirin ve streç filmi kaldırıp, dilimleyip, isteğinize göre muz dilimleri ile servis edin. TEK LOKMADA BİTER: KURABİYE PASTAwhatsapp-image-2022-07-07-at-17-04-45.jpegMalzemeler:Kurabiye Hamuru İçin:250 gram margarin, 3,5 su bardağı un, 1/2 su bardağı pudra şekeri, 1 adet yumurta, 1 paket vanilinPastacı Kreması İçin:500 ml. süt, 5 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı mısır nişastası (silme), 1/2su bardağı şeker (eğer yoğun şeker tadı istemezseniz azaltabilirsiniz), 4 adet yumurta sarısı, 10-15 adet çilek (süslemek için)NASIL YAPILIR?Kurabiye Hamurunu Hazırlamak İçin:Unu bir kaba eleyin. Dilerseniz bu aşamada unun yarısını ilave edebilir ve hamurun kıvamına göre un ilave edebilirsiniz. Soğuk margarini küp küp doğrayın ve unla karıştırın. Pudra şekeri ve vanilini de ekleyin. Hafif hafif kırıntı haline gelen karışımı parmak uçlarınızla karıştırın. Yumurtayı ilave edin ve homojen bir kıvam alıncaya kadar karıştırın. Kulak memesi kıvamına gelen hamuru streç filme sarın ve buzdolabında yaklaşık 30 dakika dinlendirin. Fırını 165 dereceye ayarlayın. Dinlenen hamuru iki yağlı kağıt arasında merdane yardımıyla inceltin. Her tarafı eşit incelen hamura yuvarlak kalıplarla şekil verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine kurabiyeleri dizin ve fırında renk almayacak şekilde 8-10 dakika kontrollü olarak pişirin. Pişen kurabiyelerinizi soğuması için ızgara teli üzerinde dinlendirin.Pastacı Kremasının Hazırlanışı:Yumurta sarıları ve şekeri mikser yardımıyla çırpın. Bu sırada unu ve nişastayı yumurtalı karışıma ekleyin. Sütü ocakta bir taşım kaynatın. Sütü kepçe yardımıyla yumurtalı karışıma ekleyin. Yumurtalı karışım sulandıktan sonra sütü ısıttığınız tencereye çırpma teliyle çırparak boşaltın. Bu sırada çırpma işlemini hiç bırakmayın ve kısık ateş kullanın. Kremanız kıvam alınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın. 1-2 saat soğumuş ve dolapta dinlenmiş kremanızı çırpın ve sıkma torpasına alın. Kurabiyenin üzerine 1-2 dilim çilek koyun ve spiral şeklinde kremayı sıkın. Diğer kurabiyeyle üzerini kapatın ve üzerine bir parça krema sıkarak çilekle süsleyin.BİR NEVİ DONDURMA: ÇİLEKLİ PARFEwhatsapp-image-2022-07-07-at-17-05-29.jpegMalzemeler:Parfe için:2 paket sıvı krema, 5 yemek kaşığı pudra şekeri, 300 gram taze çilek, 100 gram petibör bisküvi,100 gram kakaolu petibör bisküvi, 1 çay bardağı damla çikolataÜstü için:1 tatlı kaşığı toz antep fıstığı,1 avuç çilek (doğranmış)NASIL YAPILIR?Kremayı ve pudra şekerini derince bir kaba alın ve bir mikser yardımı ile kabarana dek çırpın. Sonra içine bisküvileri ufalayın. Doğranmış çilekleri ekleyin ve son olarak da damla çikolatayı ilave edin. Güzelce karıştırdıktan sonra, streç filmle kaplanmış baton bir kek kalıbına hazırladığınız karışımı boşaltın. Üstünü de streç filmle kapayın ve buzlukta 5 saat kadar bekletin. Bekleme süresinin sonunda dolaptan çıkartın ve bir servis tabağına ters çevirip streç filmi çekin. Üstüne toz antep fıstığı serpip, doğranmış çilekleri yerleştirin ve dilimleyerek servis edin. KABARDIKÇA KABARIR ŞERBETİNİ TAM ÇEKER: REVANİwhatsapp-image-2022-07-07-at-17-06-10.jpegMalzemeler:3 adet yumurta,1 çay bardağı toz şeker, 1 çay bardağı ayçiçek yağı, 1 su bardağı irmik, 1,5 su bardağı un, 1 su bardağı yoğurt, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilinŞerbeti için:2,5 su bardağı toz şeker, 3 su bardağı su, 1/2 adet limon suyuServisi için:2 yemek kaşığı rendelenmiş hindistan ceviziNASIL YAPILIR?Tatlının şerbetini hazırlamak için; 3 su bardağı su ve 2,5 su bardağı toz şekeri bir tencereye aktarın. Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kadar kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin ve ılınması için ocaktan alın. 3 yumurta bir kabın içerisine aktarın. Üzerine 1 çay bardağı toz şekeri bir mikser yardımıyla toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırın. 1 çay bardağı ayçiçek yağı, 1 su bardağı yoğurt ve 1 su bardağı irmiği de ekledikten sonra tekrar karıştırın. Son olarak 1,5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilini de karışıma ekledikten sonra çırpma işlemini sürdürün. Yağlanmış fırına dayanıklı kalıbın içerisine hazırladığınız revani karışımını dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardığınız revaninin ilk sıcaklığı geçtikten sonra oda sıcaklığında soğumuş şerbeti üzerine dökün ve şerbeti çekene kadar bekleyin. Ardından bıçak yardımıyla revaniyi dilimleyin. Dilimlediğiniz ılık tatlıya rendelenmiş Hindistan cevizi serpiştirip servis edin. ŞERBETİNİ DE TAM ÇEKER: SÜTLÜ SOĞUK BAKLAVAwhatsapp-image-2022-07-07-at-17-06-53.jpegMalzemeler:Baklavası için:1 paket baklavalık yufka, 200 gram tereyağı, 1 çay bardağı sıvı yağArası için:1 su bardağı antep fıstığıŞerbet için:2,5 su bardağı, toz şeker, 1 su bardağı su, 1 su bardağı sütÜzeri için:1 yemek kaşığı kakao,1 yemek kaşığı pudra şekeri, 80 gram çikolata (rendelenmiş)NASIL YAPILIR?İlk olarak şerbetimizi yapmakla başlayın. Tencereye su, süt ve şekeri koyarak şeker eriyinceye kadar karıştırın. 5 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Tereyağını eritin. Üzerin de oluşan köpüğü almak içinde süzgecin içine havlu kağıt serin ve tereyağını dökün. İyice süzüldükten sonra köpükten arınan tereyağının içerisine sıvı yağ ekleyin. Yufkalarınızı tezgaha serin ve borcam boyutunda kesin. Yufkaları ikiye ayırın. Ben alt tabana 20 yaprak, üst tabana da 22 yaprak kullandım. Üzeri için ayırdığınız yufkaları temiz bir beze sarın ki kurumasın. Çok ince oldukları için çabuk kuruyorlar. Borcamı yağlayın. Bir yaprak yufkanızı borcama yerleştirip üzerini yağlayın. Her yufka arasını yağlayarak üst üste dizin. En üst yufkayı serip üzerini yağlamadan fıstıkları yayın ve biraz yağ gezdirin. Geri kalan yufkaları da aynı şekilde her katı yağlayarak üst üste dizin. İstenilen büyüklükte kare kare keserek üzerine kalan yağı sürün. 170 derecelik önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında yaklaşık 45 dakika üzeri güzelce kızarana kadar pişirin. Altının iyice piştiğinden emin olun. Baklavanızı piştikten sonra 10 dakika dinlendirin. İlk sıcağı çıkan baklavanıza soğuk şerbeti kepçe yardımıyla dökün. 2-3 saat dinlenmeye bırakın. Tatlının üzerine kakao ve pudra şekerini karıştırın ve her yerine gelecek şekilde eleyin. Rendelenmiş çikolatayı da üzerine serpin. En son olarak Antep fıstığıyla süsleyip servis edebilirsiniz.Afiyet olsun...