'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜn1.jpgSÜZME MERCİMEK ÇORBASI TARİFİSüzme mercimek çorbası malzemeler
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 4 su bardağı veya et suyu
  • Yarım limon
  • Kırmızı toz biber
  • Pul biber
  • Tuz
Üzeri için;
  • Nane
SÜZME MERCİMEK ÇORBASI YAPILIŞI
  • Mercimekleri güzelce yıkayıp süzün.
  • Ardından tencerede alın.
  • Üzerine doğranmış soğan, havuç, zeytinyağı, limon, baharat, tuz ve suyu ekleyip pişmeye bırakın.
  • Suyu yetersiz gelirse ekleyebilirsiniz.
  • Tüm malzemeler piştikten sonra çorbanızı blender'dan geçirin.
Daha sonra üzerine az sıvı yağ ile kızartılmış kuru nane dökerek servis edebilirsiniz. FIRINDA TAVUKLU PİLAV TARİFİn2.jpgFırında tavuklu pilav malzemeler
  • 700 gram tavuk baget ya da but
  • 3 su bardağı pirinç
  • 6 su bardağı tavuk suyu
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 100 gram tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
FIRINDA TAVUKLU PİLAV YAPILIŞI
  • Tavukları düdüklü tencereye alıp üzerine 8 su bardağı su ekleyin.
  • Kapağını kapattığınız tavukları haşlanmaya bırakın.
  • Tavuklar haşlanırken soğanı yemeklik doğrayın.
  • Tereyağını bir tencerede ısıtıp soğanları yağda kavurun.
  • Salçayı, tuzu ve baharatları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
  • Pirinçleri yıkayıp süzün ve tenceredeki soğanlara ilave edin ve 5 dakika daha kavurun.
  • Pirinçleri bir fırın kabına aktarın.
  • Tavuğun haşlama suyunu süzüp pirinçlerin üzerine ekleyin.
  • Önceden 180 derecede ısıttığınız fırına verdiğiniz pilavı 10 dakika kadar fırınlayın.
  • Ardından tavukları da pirinçlerin üzerine dizip tepsiyi yeniden fırına verin.
  • Sıcaklığı 200 dereceye çıkarıp 20 dakika daha pişirin.
  • Tavuklar iyice kızaracak ancak pilav hafif sulu kalacak şekilde olmalı.
  • Bu nedenle pilav suyunu tamamen çekerse fırından almadan önce üzerine 1 kepçe kadar daha tavuk suyu gezdirebilirsiniz.
Üzerine bir tepsi kapattığınız pilavı 10 dakika dinlendirip demlendirin.GAVURDAĞI SALATASI TARİFİn3.jpgGavurdağı salatası malzemeler
  • 4 adet büyük boy domates
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 4 adet orta boy yeşil sivri biber
  • 2 adet orta boy salatalık
  • 100 gram ceviz içi
  • 1/2 demet maydanoz
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1/4 çay kaşığı tuz
GAVURDAĞI SALATASI YAPILIŞI
  • Kabuğunu soyduğunuz domatesleri küçük parçalar halinde doğrayın.
  • Bol suda yıkadığınız salatalıkları tercihen kabuklarını soymadan tavla zarı büyüklüğünde kesin.
  • Kuru soğanı domatesler ve diğer malzemelerle uyumlu olacak şekilde küçük küçük doğrayın.
  • Ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız sivri biberleri küçük küpler halinde kesin.
  • Salatanın olmazsa olmazı tüm malzemenin olabildiğince küçük doğranmış olması.
  • Maydanozu incecik kıydıktan sonra tüm malzemeyi derin bir salata kasesinde harmanlayın.
  • Salatanın sosu için; zeytinyağı, sumak, nar ekşisi ve tuzu küçük bir kapta karıştırdıktan sonra salata kasesine aktarın.
  • Sosu ile buluşturduğunuz salatayı derin bir servis tabağına alın.
Üzerini küçük parçalar halinde kırdığınız ceviz içi ile süsledikten sonra sulanmaması için bekletmeden servis edin.ŞERBETLİ İRMİK TATLISI TARİFİn4.jpgŞerbetli irmik tatlısı malzemeler
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1, 5 su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karbonat ya da 1 paket kabartma tozu
Şerbeti irmik tatlısı şerbeti için :
  • 3 su bardağı şeker
  • 3, 5 su bardağı su
  • 5-6 damla limon suyu
ŞERBETLİ İRMİK TATLISI YAPILIŞI
  • İlk olarak şerbeti hazırlayın.
  • Bu tarz tatlılarda şerbet ılık keki sıcak iken şerbeti dökülür.
  • Karıştırma kabına yumurtaları alın ve 2 dakika mikser ile çırpın.
  • Şekeri ilave edip 5 dakika daha çırpın ve diğer malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Yağlanmış cam dikdörtgen tepsiye harcı dökün ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
  • Fırından çıkan kek 3 dakika dinlendikten sonra ılık şerbeti sıcak kekin üzerine dökün ve çekmesini bekleyin.
Servis ederken üzerini Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.İrmik tatlısı kaç derecede pişer?170 derecelik fırında yaklaşık 30 dakikada pişer.