Bugün Ne Pişirsem Diyenlere Günün Menüsü

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı süzme mercimek çorbası tarifi, fırında tavuklu pilav tarifi, gavurdağı tarifi, şerbetli irmik tatlısı tarifi var.

Bugün Ne Pişirsem Diyenlere Günün Menüsü

'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ

n1.jpg

SÜZME MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ

Süzme mercimek çorbası malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 4 su bardağı veya et suyu
  • Yarım limon
  • Kırmızı toz biber
  • Pul biber
  • Tuz

Üzeri için;

  • Nane

SÜZME MERCİMEK ÇORBASI YAPILIŞI

  • Mercimekleri güzelce yıkayıp süzün. 
  • Ardından tencerede alın. 
  • Üzerine doğranmış soğan, havuç, zeytinyağı, limon, baharat, tuz ve suyu ekleyip pişmeye bırakın. 
  • Suyu yetersiz gelirse ekleyebilirsiniz. 
  • Tüm malzemeler piştikten sonra çorbanızı blender'dan geçirin. 

Daha sonra üzerine az sıvı yağ ile kızartılmış kuru nane dökerek servis edebilirsiniz. 

FIRINDA TAVUKLU PİLAV TARİFİ

n2.jpg

Fırında tavuklu pilav malzemeler

  • 700 gram tavuk baget ya da but
  • 3 su bardağı pirinç
  • 6 su bardağı tavuk suyu
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 100 gram tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber

FIRINDA TAVUKLU PİLAV YAPILIŞI

  • Tavukları düdüklü tencereye alıp üzerine 8 su bardağı su ekleyin.
  • Kapağını kapattığınız tavukları haşlanmaya bırakın.
  • Tavuklar haşlanırken soğanı yemeklik doğrayın.
  • Tereyağını bir tencerede ısıtıp soğanları yağda kavurun.
  • Salçayı, tuzu ve baharatları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
  • Pirinçleri yıkayıp süzün ve tenceredeki soğanlara ilave edin ve 5 dakika daha kavurun.
  • Pirinçleri bir fırın kabına aktarın.
  • Tavuğun haşlama suyunu süzüp pirinçlerin üzerine ekleyin.
  • Önceden 180 derecede ısıttığınız fırına verdiğiniz pilavı 10 dakika kadar fırınlayın.
  • Ardından tavukları da pirinçlerin üzerine dizip tepsiyi yeniden fırına verin.
  • Sıcaklığı 200 dereceye çıkarıp 20 dakika daha pişirin.
  • Tavuklar iyice kızaracak ancak pilav hafif sulu kalacak şekilde olmalı.
  • Bu nedenle pilav suyunu tamamen çekerse fırından almadan önce üzerine 1 kepçe kadar daha tavuk suyu gezdirebilirsiniz.

Üzerine bir tepsi kapattığınız pilavı 10 dakika dinlendirip demlendirin.

GAVURDAĞI SALATASI TARİFİ

n3.jpg

Gavurdağı salatası malzemeler

  • 4 adet büyük boy domates
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 4 adet orta boy yeşil sivri biber
  • 2 adet orta boy salatalık
  • 100 gram ceviz içi
  • 1/2 demet maydanoz
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1/4 çay kaşığı tuz

GAVURDAĞI SALATASI YAPILIŞI

  • Kabuğunu soyduğunuz domatesleri küçük parçalar halinde doğrayın. 
  • Bol suda yıkadığınız salatalıkları tercihen kabuklarını soymadan tavla zarı büyüklüğünde kesin. 
  • Kuru soğanı domatesler ve diğer malzemelerle uyumlu olacak şekilde küçük küçük doğrayın. 
  • Ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız sivri biberleri küçük küpler halinde kesin. 
  • Salatanın olmazsa olmazı tüm malzemenin olabildiğince küçük doğranmış olması. 
  • Maydanozu incecik kıydıktan sonra tüm malzemeyi derin bir salata kasesinde harmanlayın. 
  • Salatanın sosu için; zeytinyağı, sumak, nar ekşisi ve tuzu küçük bir kapta karıştırdıktan sonra salata kasesine aktarın. 
  • Sosu ile buluşturduğunuz salatayı derin bir servis tabağına alın. 

Üzerini küçük parçalar halinde kırdığınız ceviz içi ile süsledikten sonra sulanmaması için bekletmeden servis edin.

ŞERBETLİ İRMİK TATLISI TARİFİ

n4.jpg

Şerbetli irmik tatlısı malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1, 5 su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karbonat ya da 1 paket kabartma tozu

Şerbeti irmik tatlısı şerbeti için :

  • 3 su bardağı şeker
  • 3, 5 su bardağı su
  • 5-6 damla limon suyu

ŞERBETLİ İRMİK TATLISI YAPILIŞI

  • İlk olarak şerbeti hazırlayın. 
  • Bu tarz tatlılarda şerbet ılık keki sıcak iken şerbeti dökülür.
  • Karıştırma kabına yumurtaları alın ve 2 dakika mikser ile çırpın. 
  • Şekeri ilave edip 5 dakika daha çırpın ve diğer malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edin. 
  • Yağlanmış cam dikdörtgen tepsiye harcı dökün ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. 
  • Fırından çıkan kek 3 dakika dinlendikten sonra ılık şerbeti sıcak kekin üzerine dökün ve çekmesini bekleyin. 

Servis ederken üzerini Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.

İrmik tatlısı kaç derecede pişer?

170 derecelik fırında yaklaşık 30 dakikada pişer.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.