Dondurulmuş Limon Ne İşe Yarar? Nasıl Tüketilir?

Dondurulmuş limonlar tek kelimeyle inanılmaz! Şu sıcak günlerde limonlarınızı dondurarak nasıl ferahlayacağınızı ve az bilinen birkaç teknik ve tarifi sizlerle paylaşacağız

Dondurulmuş Limon Ne İşe Yarar? Nasıl Tüketilir?

Yemeğinize sadece birkaç damla limon eklediğinizde, yemek sadece daha taze olmakla kalmaz, aynı zamanda lezzeti farklı boyutlara da taşır. Limon suyu, farklı içeceklerle karıştığında da yine başrol olmaya aday gösterilebilir... Sıvıları ve kokteylleri daha da lezzetli hale getirir. Ancak fazlası var…

Limonlu turtanın tadına vardığınızda, harika gibi olan bu lezzetin, turta hoşluğunu limonun canlandırıcı narenciye tadıyla mükemmel bir şekilde harmanladığı da tartışmasızdır.. Özellikle limonları sıkarak kendi ellerinizle yaptığınız ev yapımı limonata ile kendinizi daha ferahlamış hissedersiniz.

limon.jpg

LİMON YEMEK

Normal şartlar altında insanlar atıştırmalık olarak limon yemezler. Bunun nedeni tadı son derece ekşi olmasıdır. Dondurmak, limonların ekşiliğini önemli ölçüde azalttığından, atıştırmalık olarak yemeye daha uygun ve kolay hale getirirsiniz.

limon-2.jpg

SAĞLIK FAYDALARI

Şimdiye kadar muhtemelen limonun inanılmaz sağlık yararlarını duymuşsunuzdur. Bu tıbbi faydaların örnekleri arasında kişinin bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilinen C Vitamini sayılabilir. Ayrıca kişinin vücudunun enfeksiyonlarla savaşmasına yardımcı olur. Limon ayrıca kanserin önlenmesinde, kan basıncının düzenlenmesinde, kilo vermede yardımcı olduğu bilinen maddeler içerir ve aynı zamanda zihinsel sağlık sorunlarından muzdarip insanlara yardımcı olur. Limonunuzu yemek hem stres hem de depresyonla savaşmanıza yardımcı olacaktır.

limon3.jpg

LİMON KABUĞU

Donmuş limonun tadını farklı kılan nedir diye merak ediyorsanız cevabı çok basit. Oda sıcaklığında saklanan limonlarla karşılaştırıldığında, donmuş limonların asitliği düşüktür, bu yüzden daha az ekşidirler. Çözülmesine izin verirseniz, asitlik geri dönecektir. Ayrıca limon kabuğunun, gerçek limon suyundan yaklaşık 5 ila 10 kat daha fazla vitamin içerdiğini de unutmamalısınız.

Hal böyle olunca böylesine büyük bir besin kaynağını çöpe atmak yerine bu kabuğu kullanmalısınız. Donmuş kabuğu aslında çok lezzetli, bayılacaksınız. Ancak, limonunuzu dondurucuya koymadan önce iyice yıkadığınızdan emin olun.

Limon kabuğu da o ferahlatıcı ve eşsiz tadı içeceklerinize ve yemeklerinize katacaktır. Yapmanız gereken tek şey, biraz salata, biraz dondurma ve hatta spagetti üzerine ince rendelenmiş limon kabuklarını serpmek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.