YOĞURTLU HAVUÇ VE KABAK SALATASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • 2 adet orta boy kabak
  • 1 çay kaşığı tuz

YOĞURT SOS İÇİN:

  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 5 dal dereotu
  • 3 dal taze nane yaprakları
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet küçük boy limon suyu
  • 1/4 çay bardağı zeytinyağı

hav.jpg

ÜSTÜ İÇİN:

  • 2 adet orta boy havuç
  • 2 diş sarımsak (rendelenmiş ve ezilmiş)
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 avuç ceviz içi
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 çimdik karabiber

yogurtlu-kabakli-havuc-salatasi-tarifi.jpgYOĞURTLU HAVUÇ VE KABAK SALATASI TARİFİ NASIL YAPILIR?

  1. Kabakları blender dilimleyici aparatı ile dilimleyin.
  2. Tuzlayıp sebze kurutucuya koyun. Sebze kurutucuda bekleyen kabakların suyu çıkana kadar kurutucudan geçirin.
  3. Havuçları da blender dilimleyici aparatı ile rendeleyin.
  4. Sos malzemelerinin hepsini birleştirin ve blenderdan geçirin.
  5. Salatanın üzeri için bir tavaya zeytinyağını, iri dövülmüş cevizi, rendelenmiş havuçları ve baharatları koyup 5-10 dakika kısık ateşte pişirin.
  6. Sos malzemelerine yoğurt ekleyin ve yoğurt sosu hazır edin.
  7. Kabakları derin bir kaseye alın. Yoğurtlu sosla harmanlayın.
  8. Soslanmış kabakları servis kasesine alın.
  9. Üzerini cevizli havuçla kaplayıp soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun!