YOĞURTLU HAVUÇ VE KABAK SALATASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
- 2 adet orta boy kabak
- 1 çay kaşığı tuz
YOĞURT SOS İÇİN:
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 5 dal dereotu
- 3 dal taze nane yaprakları
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 diş sarımsak
- 1 adet küçük boy limon suyu
- 1/4 çay bardağı zeytinyağı
ÜSTÜ İÇİN:
- 2 adet orta boy havuç
- 2 diş sarımsak (rendelenmiş ve ezilmiş)
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 avuç ceviz içi
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 çimdik karabiber
YOĞURTLU HAVUÇ VE KABAK SALATASI TARİFİ NASIL YAPILIR?
- Kabakları blender dilimleyici aparatı ile dilimleyin.
- Tuzlayıp sebze kurutucuya koyun. Sebze kurutucuda bekleyen kabakların suyu çıkana kadar kurutucudan geçirin.
- Havuçları da blender dilimleyici aparatı ile rendeleyin.
- Sos malzemelerinin hepsini birleştirin ve blenderdan geçirin.
- Salatanın üzeri için bir tavaya zeytinyağını, iri dövülmüş cevizi, rendelenmiş havuçları ve baharatları koyup 5-10 dakika kısık ateşte pişirin.
- Sos malzemelerine yoğurt ekleyin ve yoğurt sosu hazır edin.
- Kabakları derin bir kaseye alın. Yoğurtlu sosla harmanlayın.
- Soslanmış kabakları servis kasesine alın.
- Üzerini cevizli havuçla kaplayıp soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun!