Çiğ BademHer gün düzenli olarak 10 - 15 adet çiğ badem tüketmeye özen gösterin. İçerdiği magnezyum ve B vitamini sayesinde enerji akışını hızlandırmada çok büyük öneme sahip. Araştırmalar, düşük magnezyum seviyelerine sahip insanların daha hızlı ve kısa sürede yorulduğunu gösteriyor. Ayrıca yetersiz B vitamini yorgunluk, sinir ve konsantrasyonda azalmalara neden olabiliyor.
Yulafİçerdiği yüksek lif oranıyla gün boyu sizi hem tok tutacak hemde kan şekerinizi dengeleyecektir. Enerjinizin düşmemesi için beslenmenizde mutlaka lif kaynaklarına yer verin. Sabah kahvaltılarında yulaf tüketebilirsiniz. Güne zinde başlamanızda yardımcı olacaktır.
MuzVazgeçilmez meyvelerden muz, içerdiği karbonhidrat, lif, B6 vitamini ve potasyum sayesinde enerji seviyenizi arttırmak için en iyi besinlerden biri. Potasyum sayesinde kasların çalışmasına yardımcı oluyor aynı zamanda vücuda alınan enerjilerin kullanılmasında büyük rol oynuyor. Bu nedenle her gün 1 muz tüketimi size çok iyi gelecek.
SomonOmega 3 kaynağı Somon, vücutta yorgunluğa yol açan inflamasyonu (iltihaplanmayı) azaltan besin öğelerinden biri. Haftada 2-3 gün somon gibi omega 3 içeriği zengin olan yağlı balıklar tüketmeye özen gösterin.
Bitter ÇikolataDiğer çikolata çeşitlerine göre daha yüksek kakao içeriyor. Kakaodaki antioksidanlar, vücuttaki kan akışını arttırarak kaslara ve beyine oksijen taşınmasına destek oluyor. Bitter çikolata ayrıca, zihinsel enerji ve ruh halini arttırdığı gösterilen teobromin ve kafein gibi uyarıcı bileşikler içeriyor. Eğer diyabet hastalığınız yoksa günde 20 gr bitter çikolata rahatlıkla tüketebilirsiniz.
Yeşil ÇayYeşil çay stres ve yorgunluğu önler. Ayrıca yapılan çalışmalara göre zihinsel konsantrasyonu ve uyanıklığı arttırabilme özelliği taşıyor. Tansiyon problemi olmayanlar günde 2 fincan yeşil çay tüketebilir.
YoğurtYoğurt içerdiği probiyotikler sayesinde bağırsak mikrobiyotamızı düzenler, bedensel ve zihinsel olarak zinde kalmamıza destek sağlar. İçerdiği B vitamini sayesinde vücuda alınan enerjinin korunmasına yardımcı olur. Alerji problemi olmayan bireyler günde 2 su bardağı yoğurt ya da kefir tüketebilir.
Avokadoİçermiş olduğu yağlar ve lif bakımından oldukça zengin olan avokado, vitaminlerin emilimlerini arttırıyor ve vücut için enerji kaynağı oluşturuyor. Günde 5-6 adet zeytin veya 1 tatlı kaşığı zeytinyağı yerine ¼ avokado tüketebilirsiniz.
TurunçgillerAntioksidan ve C vitamini kaynağı olan turunçgiller, stres ve yorgunluktan uzak tutuyor. Bu nedenle her gün düzenli olarak 1 porsiyon tüketilmesinde fayda var.
Koyu Yeşil Yapraklı SebzelerPotasyum, magnezyum, A, C, K, vitaminleri, folik asit ve lif bakımından zengin olan koyu yeşil yapraklı sebzeler, içerdiği mineraller sayesinde kırmızı kan hücrelerinin üretimi destekler. Aynı zamanda hücrelere verimli oksijen taşınmasını sağlayarak zihinsel ve bedensel yorgunluğun önüne geçer. Eğer kan sulandırıcı ilaç kullanmıyorsanız günde 1 avuç çiğ olarak ya da buharda tüketmeye özen gösterin.