Ev Usulü Pizza Nasıl Yapılır?

Ramazan ayının gelmesiyle farklı tatlar arama telaşı da başlamış oldu. Akşama ne pişirsek sorusu şu günlerde evlerde daha çok konuşulan konular arasında. Özellikle oruç tutan çocuklar için tam bir ödül niteliğinde olan pizza sofralarınızı şenlendirecektir, tabi öncesinde bir kâse çorba ile... İftar sofralarında değişiklik arayanlar için evde pratik pizza tarifini deneyin.

Ev Usulü Pizza Nasıl Yapılır?

Ev Usulü Pizza Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

•             5su bardağı un

•             1,5 - 2su bardağı ılık su

•             1paket kuru maya

•             1çay kaşığı toz şeker

•             1/2çay kaşığı tuz

•             4yemek kaşığı zeytinyağı

Sosu için:

•             2su bardağı domates sos

•             2yemek kaşığı zeytinyağı

•             1çay kaşığı kekik

•             1çay kaşığı fesleğen

Üzeri İçin:

•             1su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

•             1çay bardağı rendelenmiş mozarella peyniri

•             120gr.sucuk

•             4yemek kaşığı konserve mısır

•             100gramzeytin(dilimlenmiş, yeşil veya siyah)

•             1-2adet biber

•             1diş sarımsak

Yapılışı:

Bir kabın içerisine kuru mayayı dökün ve üzerine ılık su ve şekeri ekleyerek güzelce karıştırın. Daha sonra mayalı karışıma, unu, zeytinyağını ve tuzu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Unu azar azar ekleyin. Hamur kıvama gelince elinizle yoğurmaya başlayın ve ele yapışmayan, yumuşak bir hamur haline gelene kadar yoğurmaya devam edin. Hamur istediğiniz yumuşaklığa ulaşınca, kabın üzerini bir streç film ile kaplayıp en az 30 dakika hamurunuzu dinlendirin.

Dinlenen hamurunuzu un serptiğiniz tezgaha alıp, katlayarak havasını çıkarın. Hamuru toparlayıp, 2 ya da 3 parçaya ayırın. İnce hamurlu ve orta boy pizza yapmak istiyorsanız

hamurunuzu 3’e bölün. Daha büyük ve kalın hamurlu 2 pizza yapmak istiyorsanız, ikiye bölebilirsiniz.

Kestiğiniz parçayı beze haline getirip un serptiğiniz tezgahın üzerinde merdane yardımıyla açın. Dilediğiniz inceliğe ulaştığınızda pişirme kağıdı serdiğiniz tepsinin üzerine alın. Pişirme kağıdının üzerine biraz mısır unu serptikten sonra açtığınız pizza hamurunu kağıdın üzerine yerleştirin.

Bir çatal yardımıyla pizza hamurunun üzerinde delikler açın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin.

10 dakika sonra hafif pişen hamuru fırından çıkarıp, hazırladığınız domates sosundan üzerine sürün. Pizza sosunu, domates sosuna, fesleğen, kekik, sarımsak ve zeytinyağı ekleyerek hazırlayabilirsiniz.

Pizza sosunun üzerine bolca rendelenmiş kaşar ya da mozarella peyniri yerleştirdikten sonra üzerine dileğiniz malzemeleri ekleyin.

Malzemeleri yerleştirdikten sonra en üste tekrar rendelenmiş kaşar ekleyip tekrar fırına koyun ve 20 dakika daha pişirin. Peynirler güzelce eriyip tüm malzemeler piştiğinde pizzanızı fırından çıkarabilirsiniz. Pizza kesiciyle dilimleyip tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

EV USULÜ PİZZA KAÇ KALORİ?

1 orta boy ev usulü pizza 1900 kaloridir.

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.