Sade dondurmaMalzemeler:
1 litre süt
2 yumurta
1 paket vanilya
6 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı sahlep
Hazırlanışı:
Sütü kaynatın ve altını kısık ateş kıvamına getirin. Bu esnada yumurtalar ile vanilya sahlebi iyice çırpın. Çırpma işlemi sonrasında elde ettiğiniz karışımı kaynamakta olan süte karıştırın. Biraz piştikten sonra çırparak ılımasını sağlayın. Dondurmanızın harcını çelik bir kaba boşalttıktan sonra deep freezde 3 saat soğutun. Bu işlemi yaparken birer saat ara ile dondurmayı çırpmayı ihmal etmeyin. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.
58409716-2242166879384227-7136769817363157902-n.jpgÇilekli dondurmaMalzemeler:
Yarım kg çilek
1 su bardağı toz şeker
İki buçuk su bardağı krema
Süslemek için çilek
Hazırlanışı:
Çilekleri ezip, üzerine toz şekeri ilave edin. Ayrı bir yerde kremayı çırpıp, çilekli püreye ekleyin. Karışımı dikdörtgen bir kalıba döküp, derin dondurucuda dinlendirin. En az 3-4 saat sonra donup donmadığını kontrol edip dondurucudan alın. Çilekle süsleyip servis edebilirsiniz.
5ce95dbc45f7d-morozhenoe.jpgKakaolu dondurmaMalzemeler: 4 su bardağı soğuk süt 1 paket krema (soğuk) 1 tepeleme yemek kaşığı salep4 yemek kaşığı kakao1,5 su bardağı şekerHazırlanışı:Bir karıştırma kabı çıkarıp içine sütü aktarın. Diğer tüm malzemeleri de sütün içine ekleyin ve güzelce karıştırın. Derin dondurucuda bekletebileceğiniz bir kaba karışımı aktarın ve ara ara çıkarıp karıştırmayı da unutmayın. İyice donup dondurma kıvamı aldıktan sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.kakaolu-dondurma-w-1080x1350.jpgÇilekli Buz TarifiMalzemeler:600 gram çilek1/2 su bardağı toz şeker1 adet rendelenmiş limon kabuğu1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu1/2 su bardağı suHazırlanışı:Çilekleri güzelce temizleyip kurulayın ve küçük parçalara bölüp bir tencerenin içine alın. Üzerine toz şeker ilave edip bu şekilde yaklaşık 20 dakika dinlendirin. Bu sırada sularını salan çileklerin üzerine su ve rendelenmiş limon kabuğunu da ekleyip tencereyi ocağa alın. Kısık ateşte 15 dakika kadar pişirdikten sonra ocaktan alıp oda sıcaklığında karışımı soğutun. İçine taze sıkılmış limon suyu ekletip mutfak robotunda tüm karışımı püre haline getirin. Varsa özel dondurma kalıplarına yoksa kağıt bardaklara bu püreyi pay edin, orta kısmına tahta dondurma çubukları yerleştirip derin dondurucuda minimum 4-5 saat soğutun. Ferahlığın tadını çıkarın, afiyet olsun.10066589s1280h960.jpgKarpuzlu Buz TarifiMalzemeler:4 büyük dilim karpuz2 yemek kaşığı esmer şeker1 adet rendelenmiş limon kabuğu1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu1/5 çay kaşığı tarçınHazırlanışı:Karpuzu dilimlere bölüp tüm çekirdeklerini dikkatli bir şekilde çıkarın. Küçük parçalara böldüğünüz karpuzları mutfak robotuna alın. Üzerine esmer şeker, tarçın, rendelenmiş limon kabuğu ve taze sıkılmış limon suyu ilave edin ve robottan geçirin. Elde ettiğiniz bu karışımı dondurma kalıplarına alıp orta kısımlarına dondurma çubuklarını geçirin. Derin dondurucuda en az 4 saat beklettikten sonra karpuzlu buzların tadını çıkarın.slider-dscf4129.jpg