Evde Kalan Çayla Bile Yapabileceğiniz Nefis Buzlu Çay Tarifleri..

Bu dayanılmaz yaz sıcağında tam ihtiyacınız olan şey... En sevilen iki leziz soğuk çay tarifini sizler için derledik..

Evde Kalan Çayla Bile Yapabileceğiniz Nefis Buzlu Çay Tarifleri..

FERAHLATAN LİMONLU SOĞUK ÇAY

İhtiyacınız olacak malzemeler;

- 250 ml çay

- 3 yemek kaşığı kahverengi şeker

- 1 limon

- 1 veya 2 dal nane (isteğe kalmış)

Tarif;

Bu tarif için evde kalmış çayınızı kullanabilir ya da yeni de demleyebilirsiniz. Ilık bir bardak kadar 250 ml çayınızı sürahinize dökün sonradan içerisine 3 yemek kaşığı tepeleme şekerinizi ekleyin. Daha fazla ya da az da ekleyebilirsiniz (hazır aldıklarınızda çok daha fazladır şeker oranı). Şeker eriyene kadar karıştırınız sonrasında 500ml kadar suyunuzu ekleyiniz (ılık su ekleyip buzdolabına atabilir ya da direk soğuk su veya buz atıp servise hazır edebilirsiniz). Daha sonra limonunuzun kabuğunu ekleyerek asıl lezzetini vermeye başlayabilirsiniz. Kabuğunu rendelediğiniz limonunuzu daha sonra ikiye bölerek yarısının suyunu sıkarak içine ekleyiniz. Diğer yarımı ise dilimleyerek içine atabilir veya onu da sıkabilirsiniz. (Tercihe bağlı) 1-2 dal nane ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun..

whatsapp-image-2022-07-01-at-16-43-17.jpeg

LEZZİZ ŞEFTALİLİ SOĞUK ÇAY

İhtiyacınız olacak malzemeler;

- 2 şeftali

- şeker

- çay

Tarif;

Bu tarif için önemli olan şeftalilerinizi nasıl seçtiğinizdir. Kesinlikle almadan önce koklayın ve güzel kokulu olanları alın. Şeftalilerinizi yıkayın ve daha sonra ikiye bölün ve çekirdeğini çıkarın fakat atmayın kaynatırken kullanacağız. Çekirdeği ortadan aldıktan sonra şeftalilerinizi dilimleye başlayın. Sonra dilimlerinizi ve çekirdekleri bir tencereye atın ve içine 300ml kadar su ekleyin. Arada bir karıştırarak 10 dk kadar kaynatınız. Açık kırmızımsı bir renk aldığında ocağı kapatınız ve süzünüz. Püreye bastırarak iyice suyunu çıkarınız. Çıkan suyun yarısı kadar şeker ve çayınızı ekleyiniz iyice karıştırınız.

whatsapp-image-2022-07-01-at-16-44-01.jpeg

NOT: 

Kalan püreleri isterseniz; sabah kahvaltıda kızarmış ekmeğinizin üzerine sürüp, ister robottan geçirip içeceğinizin içine ekleyerek tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun..

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.