Salata hep et yemeklerinin yancısı, diyet yemeklerinin vazgeçilmezi olarak sofralarımızda yer alır. Adeta tıka basa doymak adına 'kilo aldırmayan ve dilediğimiz kadar yiyebileceğimiz en masum besindir salata...Sizler için hazırladığımız bu salata tarifleri kendi başına 1 öğün olarak tüketilebilir...İşte doyurucu 5 salata tarifi

TAVUKLU KÖZ PATLICANLI YOĞURT SALATASI TARİFİ

1-100.jpg

TAVUKLU KÖZ PATLICANLI YOĞURT SALATASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 3 adet patlıcan
  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 adet kornişon turşu
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 3 su bardağı yoğurt
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam tuz

TAVUKLU KÖZ PATLICANLI YOĞURT SALATASI TARİFİ NASIL YAPILIR?

  1. Patlıcanları yıkayın ve üstlerine bıçakla birer delik açıp, yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında közlenmeleri için yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakın.
  2. Patlıcanlar pişerken, tavuğu küçük bir tencereye alın ve üstüne geçecek kadar su koyup yaklaşık 20 dakika haşlayın.
  3. Tavuk haşlandıktan sonra didikleyin ve bir kenara alın.
  4. Patlıcanlar közlendikten sonra kabuklarını soyun ve küp küp doğrayıp derince bir kaba alın.
  5. Üstlerine küp küp doğranmış turşuları ekleyin.
  6. Zeytinyağını küçük bir tencereye alın ve arpa şehriyeleri renkleri dönene dek kavurun, üstlerine geçecek kadar su ilave edin ve suyunu çekene dek pişirin.
  7. Pişmiş olan arpa şehriyeleri de patlıcanların üstüne ekleyin.
  8. İnce doğranmış maydanozu da ilave edin ve didiklenmiş olan tavuğu da ekleyin.
  9. Üstlerine sarımsağı rendeleyin. Yoğurdu ve mayonezi de ekledikten sonra güzelce karıştırın ve bir servis tabağına alıp servis edin.

ÜÇ RENKLİ BROKOLİ SALATASI TARİFİ

2-073.jpg

ÜÇ RENKLİ BROKOLİ SALATASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı mayonez
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı tel şehriye
  • 2 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 adet havuç
  • 1 adet orta boy brokoli
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı konserve mısır
  • 1/2 demet maydanoz

ÜÇ RENKLİ BROKOLİ SALATASI TARİFİ NASIL YAPILIR?

  1. Yoğurt, sarımsak, mayonez ve tuzu bir kaba aktarıp karıştırın.
  2. Tel şehriyeyi tencereye alıp üzerine su koyun ve haşlayın.
  3. Havuçları rendeleyin. Tavaya zeytinyağı döküp havuçları kavurun. Brokoliyi haşlayın. Brokoliyi bir kaba alıp üzerine tuz koyup ezin. Ezdiğiniz brokolinin üzerine yoğurt koyup karıştırın. Kavurup soğuttuğunuz havucun üzerine de yoğurt koyup karıştırın.
  4. Haşlanan tel şehriyeyi süzün ve bir kaba alın. Üzerine konserve mısır, yoğurt ve kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın.
  5. Servis edeceğiniz tepsiyi streç film ile kaplayın. Üzerine hazırladığınız brokoli, havuç ve tel şehriye karışımlarını sırasıyla ekleyin. Üzerini de streç film ile kapatıp 1 saat buzdolabında bekletin. Üzerine dereotu ve domates koyup dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.

ŞEHRİYELİ TAVUK SALATASI TARİFİ

3-064.jpg

ŞEHRİYELİ TAVUK SALATASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • 2 su bardağı tel şehriye
  • 1/2 adet tavuk göğsü
  • 5 dal taze soğan
  • 2 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 10 adet küçük boy salamura mantar
  • 1/3 demet maydanoz
  • 1/2 su bardağı mısır(konserve veya haşlanmış)
  • 4 adet kornişon turşu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

SOS İÇİN:

  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1/2 adet limonun suyu
  • 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)

ŞEHRİYELİ TAVUK SALATASI TARİFİ NASIL YAPILIR?

  1. Tavuk göğsünü tuzlu suda haşlayın.
  2. Zeytinyağını bir tavaya alın ve kızdırın. Tel şehriyeleri ekleyin ve kavurun.
  3. Renkleri dönünce 1 bardak kaynar su ekleyin ve pilav gibi pişirin.
  4. Kornişon turşuları, közlenmiş biberleri ve taze soğanları minik minik, mantarları ince ince doğrayın.
  5. Maydanozları incecik kıyın.
  6. Haşlanan tavuğu mümkün olduğunca ince tel tel ayırın
  7. Pişen tel şehriye, tel tel olan tavuk ve doğradığınız tüm malzemeleri derin bir kasede birleştirin.
  8. Sos malzemeleri ayrı küçük bir kase de iyice harmanlayın ve tavuklu salatanın üzerine dökün.
  9. Sos salatanın her yerine geçene kadar salatayı karıştırın.

YOĞURTLU NOHUT SALATASI TARİFİ

4-049.jpg

YOĞURTLU NOHUT SALATASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tutam maydanoz

YOĞURTLU NOHUT SALATASI TARİFİ NASIL YAPILIR?

  1. Közlenmiş biberin kabuklarını soyun ve ince ince doğrayın.
  2. Yoğurdun içine sarımsakları rendeleyin, tuzunu ekleyin ve doğradığınız közlenmiş biberi de ekleyerek güzelce karıştırın ve bir servis tabağına alın.
  3. Haşlanmış nohutları, zeytinyağı koyduğunuz bir tavada yaklaşık 5 dakika kadar kavurun ve ardından kırmızı toz biberi de ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
  4. Ocağın altını kapatın ve tabağa aldığınız yoğurtlu karışımın ortasına kavurduğunuz nohutları koyun.
  5. İnce doğranmış bir tutam maydanozla süsledikten sonra servis edin.

FERAH SALATA TARİFİ

5-031.jpg

FERAH SALATA TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • 1 paket maskolin yeşilliği
  • 8 adet çilek
  • 10 adet cherry domates
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet limon suyu
  • 5 adet kuru kayısı

FERAH SALATA TARİFİ NASIL YAPILIR?

  1. Maskolin yeşilliği sirkeli suda bekletin.
  2. Bol su ile durulayın ve iyice kurutun.
  3. Bir kasenin içinde, zeytinyağı, limon suyu ve nar ekşisini karıştırın.
  4. Çilekleri temizledikten ve yeşil kısımlarını çıkardıktan sonra 4 eş parçaya bölün.
  5. Kuru kayısıları da şeritler halinde uzunlamasına kesin.
  6. Geniş bir kabın içerisinde yeşillikleri domatesleri, çilekleri ve kayısıları birleştirin en sosu ekleyin ve karıştırın. İşte bu kadar kolay, afiyet olsun!