
- 4 adet patates
- 2 adet havuç
- 1 tutam maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 diş sarımsak
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 100 gram kıyma
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- Patatesleri yıkayın ve bir tencereye alın, üstlerini geçecek kadar su ilave edin ve pişmeye bırakın.
- Patatesler pişene dek yaklaşık 20 dakika bu şekilde haşlayın.
- Patatesler haşlanırken havucu alın, kabuğunu soyun ve rendenin en ince tarafıyla rendeleyin.
- Küçük bir tavaya zeytinyağını alıp, havuçların diriliği geçene dek soteleyin.
- Haşlanmış olan patateslerin kabuklarını soyun ve ezerek püre haline getirin.
- İnce ince doğradığınız bir tutam maydanozu ekleyerek güzelce karıştırın.
- Sotelenmiş havuçları da alın ve karıştırın.
- Baharatlarını da ilave edin ve güzelce yoğurduktan sonra elleriniz ıslatın.
- Bu karışımdan minik minik toplar yaparak yuvarlayın, bir servis tabağına alın.
- Bir tavaya zeytinyağını alın, kıymayı tavaya alın ve güzelce kavurun.
- Salçayı ekleyip hafifçe kavurun, baharatları ve suyu ekleyin, güzelce karıştırıp fokurdayana dek bekleyin ve altını kapatın.
- Sarımsakları yoğurdun içine rendeleyin, tuzunu da katıp karıştırın. Hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu patates toplarının üstüne gezdirin.
- Hazırladığınız bu sosu da yoğurtladığınız patateslerin üstüne gezdirin.

- 1 adet soğan
- 2 adet patlıcan
- 2 adet patates
- 1 adet kabak
- 3 adet orta boy domates
- 5 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2,5 çay bardağı su
- Patlıcanları alacalı bir şekilde soyun ve tuzlu suyun içerisinde acısı çıkana kadar 15 dakika kadar bekletin. Ardından suyunu süzdürün.
- Patates, soğan, domates ve kabağı da küp küp doğrayın. Patlıcanın suyunu süzüp yıkayın. Tüm sebzeleri bir kabın içerisine aktarın.
- Bir kaseye suyu, zeytinyağını, baharatları ekleyin ve üstlerine de sarımsakları rendeleyip güzelce karıştırın.
- Hazırladığınız bu karışımı sebzelerin üstüne gezdirin ve elinizle güzelce harmanlayın.
- Hazırladığınız sebzeleri bir güveç tenceresine alın ve kapağını da kapadıktan sonra, önceden ısıtılmış 170 derece fırında, yaklaşık 40 dakika pişmeye bırakın.
- Pişme süresinin sonunda fırından alın ve sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!

- 1 paket lazanya yaprağı
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
- 2 adet havuç (küp doğranmış)
- 400 gram orta yağlı kıyma
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 4 adet rendelenmiş domates
- 2 adet defne yaprağı
- 1,5 su bardağı bezelye
- 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 4 su bardağı soğuk süt
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/4 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
- Ayçiçek yağını ve tereyağı bir tavada kızdırın. Doğranmış soğanları 3- 4 dakika kadar kavurun. Üzerine havuçları ekleyip 3-4 dakika daha kavurmaya devam edin.
- Kavrulan havuç ve soğanların üzerine kıymayı ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- Sarımsak, tuz ve karabiberi ekleyin. Son olarak rendelenmiş domates ve defne yaprağını ekleyip harcı pişmeye bırakın.
- Domates, suyunu biraz çektikten sonra içerisine bezelyeyi de ekleyin ve iç harcını pişirmeye devam edin.
- Tüm malzemeler güzelce pişince iç harcınız hazır.
- Beşamel sosu hazırlamak için; tereyağını sos tenceresinde eritin. Unu, kokusu çıkıp renk alana kadar kavurun.
- Kavrulan una soğuk sütü ekleyin ve bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak pişirin. Pişmeyen lazanya yaprakları kullandığınızda, normale göre beşamel sosunuzu daha sıvı olması gerekir. Bu yüzden çok kıvamlı olmamasına özen gösterin.
- Karabiber ve rendelenmiş muskat cevizini ekledikten sonra ocaktan alın.
- Fırın kabının tabanına biraz beşamel sos ve iç harçtan yayıp lazanya yapraklarını dizin.
- Sırasıyla; kıymalı harç, beşamel sos ve bir parça rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin.
- Lazanyanın en üst katı için beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri ayırdıktan sonra bu işlemi sırasıyla tüm lazanya yaprakları için tekrarlayın.
- Kalan beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri ile lazanyanın üzerini kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Pişirme süresi fırından fırına değişiklik gösterebilir. Piştiğinden emin olana kadar kontrollü olarak pişirin.
- Fırından çıkan lazanyayı dilimledikten sonra ılık olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

- 300 gram dana kıyma
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 adet pide
- 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 2 su bardağı et suyu
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Kıymayı tuz, karabiber ve kimyon ile yoğurun.
- Yoğurduğunuz kıymadan ufak parçalar koparın, elinizde sıkın ve ızgarada önlü arkalı pişirin.
- Pideleri ufak küpler halinde doğrayın ve tereyağı ile tavada kızartın.
- Yoğurdu ezilmiş sarımsak ve az miktarda tuz ile çırpın.
- Et suyunu kaynatın.
- Kızarmış ekmekleri sunum tabağına alıp sıcak et suyu ile ıslatın.
- Yoğurdu da ekmeklerin üzerine alıp köfteleri tabağın kenarlarına dizin.
- Dilerseniz erimiş, biberli tereyağı da döküp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

- 600 gram sotelik dana eti
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet orta boy kuru soğan (yemeklik doğranmış)
- 2 adet orta boy domates (kabukları soyulmuş, doğranmış)
- 3 adet orta boy yeşil biber (doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1/2 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
- 1 tatlı kaşığıkekik
- Döküm bir tavada 4 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın. 1 adet yemeklik ince doğradığınız soğanları tavaya ekleyin.
- Renk alan soğanların üzerine 3 adet doğranmış yeşil biber ekleyin ve sotelemeye devam edin.
- Sotelik doğradığınız 600 gram dana etini ilave edin.
- Suyunu salmaması, lezzet ve vitamin değerini hapsetmesi için; yüksek ateşte, yaklaşık 2-3 dakika hiç karıştırmadan mühürleyin.
- Dış kısmı renk alan etleri aralarda karıştırarak yüksek ateşte sotelemeye devam edin.
- 3 adet soyulmuş, doğranmış domatesi ekleyerek karıştırın. Ardından 1 çay kaşığı tuz, karabiber, 1 tatlı kaşığı kekiği de ekleyin.
- Bir tatlı kaşığı domates ve yarım tatlı kaşığı biber salçasını 1 su bardağı sıcak su ile sulandırdıktan sonra azar azar tavaya ekleyin.
- Kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin.
- Etleri yumuşayan soteyi, lezzetli suyuyla birlikte servis tabaklarına alın ve sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun!