SODALI BANYOLU BÖREK TARİFİ

1-098.jpg

SODALI BANYOLU BÖREK TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • 2 adet yufka
  • 1/2 su bardağı tereyağı (eritilmiş)
  • 450 gram lor peyniri
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1,5 su bardağı soda
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı susam
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu

SODALI BANYOLU BÖREK TARİFİ NASIL YAPILIR?

  1. Yufkayı tezgaha serin. Üzerine eritilmiş tereyağını gezdirin ve diğer yufkayı da üzerine serip aynı şekilde eritilmiş tereyağını üzerine yayın.
  2. İki kat yağlanmış yufkaları 12 eşit üçgen parçaya bölün.
  3. Her bir üçgenin geniş kısmına lor peynirli, maydanozlu harçtan ekleyin ve kenarlardan katlayıp, rulo börek şeklinde katlayın.
  4. Soda dolu kabın içerisine tüm börekleri ekleyin ve 10 dakika dinlendirin.
  5. Dinlendirdiğiniz börekleri soda banyosundan çıkarın ve hafif sıkıp pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin.
  6. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam ve çörek otu serpiştirin.
  7. 180 derece fırında 30 dakika pişirin. İlk sıcaklığı geçtikten sonra afiyetle yiyin!

ŞİPŞAK TATLI BÖREK TARİFİ

2-071.jpg

ŞİPŞAK TATLI BÖREK TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • 6 adet milföy hamuru
  • 6 yemek kaşığı (silme) çikolata kreması
  • 1,5 adet muz
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı susam

ŞİPŞAK TATLI BÖREK TARİFİ NASIL YAPILIR?

  1. Milföyleri karelerine ayırın ve bir oklava yardımıyla boyutunu biraz büyütün.
  2. Açtığınız milföy hamurunun üzerine çikolata kreması sürün. Muzu 4'e bölün ve bir parçasını yaydığınız çikolata kremasının üzerine koyun.
  3. Hamuru rulo şeklinde sarın ve yanlarını çatal yardımıyla bastırıp kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 22 dakika pişirin. Ilındıktan sonra servis edin. Afiyet olsun.

SÜTLE PİŞEN BÖREK TARİFİ

3-062.jpg

SÜTLE PİŞEN BÖREK TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • 7 adet yufka
  • 1,5 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 400 gram beyaz peynir(az tuzlu, yumuşak)
  • 1/2 demet kıyılmış maydanoz
  • 3 su bardağı süt

SÜTLE PİŞEN BÖREK TARİFİ NASIL YAPILIR?

  1. 1 tam yufkayı uçları tepsinin dışında kalacak şekilde, tabanını yağladığınız yuvarlak börek tepsisine yayın.
  2. Her katı yağlanacak şekilde 2,5 kat yufkayı tepsinin içerisine yayın.
  3. Ufalanmış beyaz peynir ve maydanozu da serpiştirdikten sonra üzerine tekrar yağlanmış 2,5 kat yufka serin.
  4. Son olarak 1 kat yufkayı üzerine çarşaf gibi serip kenarlarını içe katlayın, fazlasını kesin. Bıçakla porsiyonluk dilimler kesin ve 195 derece fırında 30 dakika fırınlayın.
  5. Böreği fırından çıkarıp üzerine sütü gezdirin ve tekrar fırına verip 20 dakika daha fırınlayın.
  6. Fırından çıkan böreğin ilk sıcaklığı geçtikten sonra dilimleyip servis edin. Afiyet olsun!