11 ayın sultanı Ramazan ile birlikte evlerde sofralar kurulacak, misafirler ağırlanacak.
Ramazan ayının başladığını gösteren hilal, bu yıl ilk olarak Kuzey ve Güney Amerika'dan görülecek.Diyanet İşleri Başkanlığı 208 ülkeye ait imsakiyeyi internet sitesinden yayımladı.
Türkiye'de ilk sahur Cuma'yı Cumartesi'ye bağlayan gecede yapılacak. En erken imsak 04:14'de kesilirken en geç imsak 05:25'te kesilecek.
En uzun oruç Sinop ve Kırklareli'nde 14 saat 27 dakika tutulacak.
Koronavirüs nedeniyle iki yıldan bu yana iftar sofralarında burukluk vardı. Ramazan sevinci bu yıl daha coşkulu yaşanacak.
Ramazan ayının ilk günü Iğdır ve Hakkari'de 18:35'te, Çanakkale ve Edirne'de 19:46'da oruç açılacak.
Ramazan ayının son orucu 1 Mayıs'ta tutulacak. AYASOFYA CAMİİ'NDE 88 YIL ARADAN SONRA İLK TERAVİH
86 yılın ardından yeniden ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde, salgın nedeniyle iki sene gecikmeli olarak ilk teravih namazı yarın cemaatle eda edilecek.
Buradaki ilk teravih namazı Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın imametinde kılınacak.Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Elhamdülillah. Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi 88 yıl aradan sonra ilk defa bu ramazan teravih namazlarında müminleri ağırlayacak. İlk teravih namazını kıldırarak bu güzel ana şahitlik etmiş olacağım inşallah." dedi.
TERAVİH NAMAZI SAAT KAÇTA KILINACAK?
İstanbul'da ilk teravih namazı 1 Nisan 2022 Cuma günü 20:57'de okunan yatsı namazının ardından kılınacak.
Ankara'da ilk teravih namazı 1 Nisan 2022 Cuma günü 20:39'da okunan yatsı namazının ardından kılınacak.
TERAVİH NAMAZI NASIL KILINIR?
Teravih namazı 20 rekattır. Teravih namazı, Hz. Ömer, Hz. Osman ve Hz. Ali dönemleri ile başlayarak günümüze dek cemaat ile toplu bir şekilde yirmi rekat olarak kılınmıştır. Sahabeden kimse buna itiraz etmemiş ve alimler tarafından da bu biçimde kabul edilmiştir. Günümüzde de, başta ülkemiz olmak üzere pek çok İslam ülkesinde de teravih namazı cemaat ile birlikte 20 rekat olarak kılınır.
Bununla beraber şunu da belirtmek gerekir ki, teravih namazı nafile bir ibadet olduğundan, farz gibi kabul edilmesi pek de doğru değildir. Bu sebeple de yorgunluk, meşguliyet ve benzeri sebeplerle, teravih namazının evde 8, 10, 12, 14, 16 ya da 18 rekat kılınması durumunda da sünnet yerine getirilmiş olur