
IMF’de Türk Kadınına Büyük Görev
Dünya Bankası Başkan Yardımcısı Ceyla Pazarbaşıoğlu, IMF’nin Strateji vePolitika Denetleme’den Sorumlu Direktörü oluyor.
Dünya Bankası Başkan Yardımcısı Ceyla Pazarbaşıoğlu, IMF’nin Strateji ve Politika Denetleme’den Sorumlu Direktörü oluyor.Türkiye’de yaşanan 2001’deki krizin ardından BDDK Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Ceyla Pazarbaşıoğlu, bu süreçteki başarısı ile IMF’de Finansal Piyasalardan sorumlu Direktör yardımcılığına getirilmişti. Ceyla Pazarbaşıoğlu daha sonra Dünya Bankası’na geçti ve özellikle gelişim, adil büyüme, sürdürülebilirlik konularından sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.Pazarbaşıoğlu’nun IMF’ye ve çok önemli bir pozisyona dönüşünü İcra Direktörleri Kurulu Başkanı Kristalline Giorgieva sosyal medya hesabından duyurdu.
“Gururla ve mutlulukla Ceyla’yı bu pozisyona aday gösterirken, 189 üyemize olan bağlılığı, profesyonelliği ve sıradışı liderliğini özellikle vurgulamak istiyorum. IMF ve Dünya Bankası arasındaki güçlü işbirliğini daha da geliştireceğiz.”
Princeton ve Georgetown Üniversitelerinde akademik çalışmaları da olan Pazarbaşıoğlu, Türkiye’nin 2001’de yaşadığı finansal krizden çıkmasında en büyük etken olan “İstanbul Yaklaşımı”nın mimarları arasındaydı. Pandemi sürecinde özellikle derinleşen ekonomik adaletsizliklere vurgu yapan Ceyla Pazarbaşıoğlu, kadınlar ve kız çocuklarının güçlendirilmesi için özel politikalar yürütülmesi ve nakit desteğinin attırılması gerektiğini savunuyor.

Yorumlar