İtalyanların pizzası varsa bizim de mis gibi lahmacunumuz var, üstelik çok daha lezzetli, çok daha güzel. Her yemekte olduğu gibi lahmacunda da en güzeli evde kendinizin yaptığıdır. Şimdi de beraberce nefis lahmacunlar yapıyoruz, ayrıca bu lahmacunları pişirmek için fırına da ihtiyacınız yok. Tavada pişiyor hem de nasıl güzel pişiyor. Evet biraz vakit alıyor ama yediğinizde her şeye değdiğini anlıyorsunuz. Bol iç harcı, sulu sulu lezzeti, nefis hamuruyla sizi bekliyor. Haydi ellerinize sağlık...tavadalahmacun.jpg

TAVADA LAHMACUN TARİFİ İÇİN MALZEMELER

HAMURU İÇİN:

  • 5 su bardağı un
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı maya
  • 1 tatlı kaşığı (silme) tuz
  • 1çay kaşığı şeker

İÇİ MALZEMESİ İÇİN:

  • 1/2 kilogram kıyma
  • 6 adet yeşil biber
  • 1/2 demet maydanoz
  • 4 adet domates
  • 3 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı un

8155017892-22716e2895-z.jpg

TAVADA LAHMACUN TARİFİNİN PÜF NOKTASISuyun ılık olması hamurunuzun mayasının çabuk gelmesi için önemli bir püf noktadır.

TAVADA LAHMACUN TARİFİ NASIL YAPILIR?

  1. Öncelikle hamurumuzun malzemelerini bir araya getirerek güzel bir hamur elde ediyoruz. Ilık su olmasına dikkat edelim. Hamurumuzun üstüne kapatarak mayalanmasını bekleyelim.
  2. Kuru soğan, yeşil biber, kabukları soyulmuş domates ve maydanozu ayrı ayrı rondodan geçirelim.
  3. Kıymayı büyük bir kaba alıp rondodan çektiğimiz malzemeleri ekleyelim.
  4. Salçaları, baharatları, sıvı yağ ve suyumuzu ekleyerek güzelce karıştıralım.
  5. Üzerini kapatıp sulanmasını bekleyelim.
  6. Mayalanan hamurları mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım.
  7. Servis tabağı büyüklüğünde açalım.
  8. Hamurumuzu tavaya alıp üzerine içten her yerine eşit gelecek şekilde yayalım.
  9. Tavanın kapağı kapalı şekilde orta ateşte 5 dakika pişirelim.
  10. Sıcak kalması için lahmacunları önlü arkalı kapatarak muhafaza edelim.
  11. Afiyet olsun.