
TAVADA LAHMACUN TARİFİ İÇİN MALZEMELER
HAMURU İÇİN:
- 5 su bardağı un
- 2 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı maya
- 1 tatlı kaşığı (silme) tuz
- 1çay kaşığı şeker
İÇİ MALZEMESİ İÇİN:
- 1/2 kilogram kıyma
- 6 adet yeşil biber
- 1/2 demet maydanoz
- 4 adet domates
- 3 adet kuru soğan
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı un
TAVADA LAHMACUN TARİFİNİN PÜF NOKTASISuyun ılık olması hamurunuzun mayasının çabuk gelmesi için önemli bir püf noktadır.
TAVADA LAHMACUN TARİFİ NASIL YAPILIR?
- Öncelikle hamurumuzun malzemelerini bir araya getirerek güzel bir hamur elde ediyoruz. Ilık su olmasına dikkat edelim. Hamurumuzun üstüne kapatarak mayalanmasını bekleyelim.
- Kuru soğan, yeşil biber, kabukları soyulmuş domates ve maydanozu ayrı ayrı rondodan geçirelim.
- Kıymayı büyük bir kaba alıp rondodan çektiğimiz malzemeleri ekleyelim.
- Salçaları, baharatları, sıvı yağ ve suyumuzu ekleyerek güzelce karıştıralım.
- Üzerini kapatıp sulanmasını bekleyelim.
- Mayalanan hamurları mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım.
- Servis tabağı büyüklüğünde açalım.
- Hamurumuzu tavaya alıp üzerine içten her yerine eşit gelecek şekilde yayalım.
- Tavanın kapağı kapalı şekilde orta ateşte 5 dakika pişirelim.
- Sıcak kalması için lahmacunları önlü arkalı kapatarak muhafaza edelim.
- Afiyet olsun.