Bizim kültürümüzde akıtma ya da krep olarak bilinen hamur işinin biraz daha kalını ve kahvaltıların yıldızıdır pankek. Peynirli, zeytin ezmeli tuzlu çeşitleri yapılabileceği gibi çikolata kremalı ve meyveli çeşitlerini de aynı tarifle kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

PANKEK TARİFİ İÇİN MALZEMELER

PANKEK HAMURU İÇİN:

  • 2 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 tutam tuz
  • k2-009.jpg

PİŞİRMEK İÇİN:

  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

SERVİSİ İÇİN:

  • 3 yemek kaşığı bal

PANKEK TARİFİNİN PİŞİRME ÖNERİSİ

Pankeklerin aynı büyüklükte olmasını istiyorsanız pişirme esnasında orta kısmı boş olan silikon kalıplar kullanabilirsiniz.

pann.jpg

PANKEK TARİFİ NASIL YAPILIR?

  1. Derin bir karıştırma kabında 2 yumurta ve yarım su bardağı şekeri alın.
  2. Şeker eriyene ve karışım krema kıvamını alana kadar çırpın.
  3. Yumurtalı karışımın üzerine, 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1,5 su bardağı sütü de koyup tekrar çırpın.
  4. 2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilin ve bir tutam tuzu da eleyerek karışımın içerisine ekleyin.
  5. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
  6. İlk pankeki pişirmek için; krep tavasını ayçiçek yağı ile yağlayın. Kızdırdığınız tavaya küçük bir kepçe ya da bir kahve fincanı kadar pankek harcını aktarın.
  7. Ocağın altını kısın. Pankeki, üzeri göz göz olana kadar pişirin. Bir spatula yardımıyla çevirdiğiniz pankekin diğer tarafını da aynı şekilde pişirin.
  8. Krep tavasını arada yağlayarak pankek harcı bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
  9. Servis tabağına aldığınız pankeklerin üzerine tereyağı koyup bal gezdirebilirsiniz, afiyet olsun.