Kandil Simidi Nasıl Yapılır?

Kandil simidi pastane simidinin daha gevrek halidir. Tarifinde yer alan mahlep mis gibi kokmasını,1-2 kaşık elma ya da üzüm sirkesi de gevrek olmasını sağlar. Özel günlerde tepsi tepsi pişirilir, kurabiyeyle simit arasında şahane bir lezzete bürünür. Evde yapılan kandil simidinin ise tadı bambaşka olur. İşte size mutfağınızda bulunan malzemelerle yapacağınız 'Kandil Simit'i tarifi...

Kandil Simidi Nasıl Yapılır?

KANDİL SİMİDİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • 150 gram tereyağı(oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 5 yemek kaşığı su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı mahlep
  • 4 su bardağı un

ÜZERİ İÇİN:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1/4 çay bardağı pekmez
  • 1 çay bardağı su
  • 4 yemek kaşığı susam
  • 4 yemek kaşığı çörek otu

KANDİL SİMİDİ TARİFİNİN PÜF NOKTASI

Kullandığınız tüm malzemelerin oda sıcaklığında bekletilmiş olmasına dikkat edin. Hazırladığınız simitlerin büyüklüğüne göre adet sayısı değişiklik gösterebilir.

kandil-simidi-yapilis8.webp

KANDİL SİMİDİ TARİFİ NASIL YAPILIR?

  1. Derin bir kabın içerisine tereyağı, sıvıyağ, yumurta, su, tuz, şeker, kabartma tozu, sirke, ve mahlebi koyup güzelce karıştırın.
  2. Daha sonra, unu azar azar ekleyerek hamurunuzu güzelce karıştırarak yoğurun
  3. Hamurunuz hazır olunca elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle ya da tezgahın üzerinde yuvarlayarak rulo şekli verin.
  4. Sonra, uçlarını birleştirip çember şekli verin
  5. Susamlı hazırlamak istediğiniz simitler için hamuru önce su pekmez karışımına batırın,
  6. Sonra susam dolu bir tabağın üzerinde her iki tarafını da susama bulayın ve tepsiye dizin.
  7. Çörek otlu kandil simitleri için çember şekli verdiğiniz hamurları tepsiye dizip üzerlerine pekmez ile karıştırdığınız yumurta sarısını sürüp çatalla üzerinden geçin ve üzerine dileğiniz kadar çörek otu serpin.
  8. Kandil simitlerini önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Her fırının pişirme süresi farklı olabileceği için simitleri pişerken kontrol etmenizi öneririz. Afiyet olsun!

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.