KANDİL SİMİDİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER
- 150 gram tereyağı(oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 5 yemek kaşığı su
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı mahlep
- 4 su bardağı un
ÜZERİ İÇİN:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1/4 çay bardağı pekmez
- 1 çay bardağı su
- 4 yemek kaşığı susam
- 4 yemek kaşığı çörek otu
KANDİL SİMİDİ TARİFİNİN PÜF NOKTASI
Kullandığınız tüm malzemelerin oda sıcaklığında bekletilmiş olmasına dikkat edin. Hazırladığınız simitlerin büyüklüğüne göre adet sayısı değişiklik gösterebilir.
- Derin bir kabın içerisine tereyağı, sıvıyağ, yumurta, su, tuz, şeker, kabartma tozu, sirke, ve mahlebi koyup güzelce karıştırın.
- Daha sonra, unu azar azar ekleyerek hamurunuzu güzelce karıştırarak yoğurun
- Hamurunuz hazır olunca elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle ya da tezgahın üzerinde yuvarlayarak rulo şekli verin.
- Sonra, uçlarını birleştirip çember şekli verin
- Susamlı hazırlamak istediğiniz simitler için hamuru önce su pekmez karışımına batırın,
- Sonra susam dolu bir tabağın üzerinde her iki tarafını da susama bulayın ve tepsiye dizin.
- Çörek otlu kandil simitleri için çember şekli verdiğiniz hamurları tepsiye dizip üzerlerine pekmez ile karıştırdığınız yumurta sarısını sürüp çatalla üzerinden geçin ve üzerine dileğiniz kadar çörek otu serpin.
- Kandil simitlerini önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Her fırının pişirme süresi farklı olabileceği için simitleri pişerken kontrol etmenizi öneririz. Afiyet olsun!