Kar şerbeti; sorbe, karsambac ve kar helvası olarak da anılan bir tür hafif ve soğuk tatlıdır. Ülkemizde de özellikle yaz aylarında sevilerek tüketilen bu tatlı, daha çok güney bölgelerde yapılmaktadır.karsambac.jpg

Kar helvasının yapımında kullanılacak kar için kış aylarının sonu idealdir. Karın temiz ve taze yağmış olması önemlidir. Esas olarak nisan ve mayıs aylarında yüksek dağlardan veya kar kuyularından toplanan doğal kar ile yapılanı orijinal tadı tam olarak verir. Ama siz de yakınızdan temiz kar toplayarak da yapabilirisiniz.

KAR HELVASI MALZEMELERİ

Temiz ve kristalleşmiş kar,

Meyve şurubu veya reçel (damak tadınıza göre kızılcık, gül, vişne veya pekmez de olabilir)

Yarım su bardağı su

KAR HELVASININ YAPILIŞI

Elinizdeki karları temiz bir kabın içine alın. Karın üzerine hoşunuza giden bir meyve şurubunu ekleyin ve ikisini iyice karıştırarak ezin. Su kullanıp kullanmamak da bir lezzet tercihi olarak sizin helvayı hangi yoğunlukta sevdiğinize bağlı. Bunu yaparken karın erimeyeceği serin bir ortamda uygulamanız gerek.

Kristalleşmiş helvanızı erimeden tüketmeniz gerekecek aksi halde helvanız şerbete dönüşebilir.

Afiyet olsun