
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 adet yumurta
- 100 gram tereyağı
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı süt
- 150 gram bitter çikolata (yüzde 60 kakao içeren)
- 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
DOLGU KREMASI İÇİN:
- 350 gram sütlü çikolata
- 5 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 yemek kaşığı kakao
- 5 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1/3 paket krema
ISLATMAK İÇİN:
- 1/2 çay bardağı ılık süt
PORTAKALLI ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ NASIL YAPILIR?
KEKİ İÇİN:
- Şeker ve tereyağını bir kabın içerisine alın. Orta devirde mikser yardımıyla kremamsı bir kıvam alana kadar çırpmaya başlayın.
- Ardından içerisine tek tek yumurtayı kırın. Her kırdığınız yumurtanın ardından çırpma işlemine devam edin.
- Ardından bu karışımın içerisine sütü ve sıvı yağı ilave edip güzelce karıştırın.
- Çikolatayı benmari usulü eritin, oda sıcaklığında bir miktar dinlendirip hafifçe ılıttıktan sonra karışıma ekleyin ve çırpın.
- Unu eleyerek kontrollü bir biçimde karışıma ilave edin. Bu aşamada azar azar un ilave edip, spatula yardımıyla karıştırmanızı öneriyoruz. Böylelikle un miktarının fazla ya da az gelmesini önlemiş olursunuz.
- Tüm malzemeleri spatula yardımıyla alttan üste doğru yedirerek, un kırıntısı kalmayana kadar karıştırın.
- Kakao, vanilya, portakal kabuğu rendesi ve kabartma tozunu ekleyerek iyice karıştırdıktan sonra, yağlanmış ve unlanmış yuvarlak kelepçeli bir kalıba kek harcınızı aktarın.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika kadar pişirin. Pişip pişmediğini kontrol etmek için bir kürdandan yardım alın.
- Pişince çıkarıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
DOLGUSU İÇİN:
- Bitter çikolatayı benmari usulü eritin.
- Bir kabın içinde tereyağını kremamsı bir kıvam alana kadar çırpın.
- İçerisine kremayı da ilave edip birkaç dakika daha çırpın.
- Ardından eritilmiş çikolatayı azar azar içerisine ilave ederek çırpma işlemine devam edin.
- Son olarak pudra şekeri ve kakaoyu da ekleyerek birkaç dakika daha çırpın. Hazırladığınız dolgu kremasını streç film ile sararak dolapta 15 dakika kadar dinlendirin.
BİRLEŞTİRME AŞAMASI İÇİN:
- Pişen ve dinlenen kekinizi ip ya da bıçak yardımıyla ortadan ikiye bölün.
- Her iki parçayı da ılık sütü kaşık kaşık dökerek hafifçe ıslatın.
- Ardından orta boy bir tabağa kekin tabanını oturtun.
- Üzerine dolgu kremasını sürün.
- Diğer parçayı da oturttuktan sonra dolgu kremasını spatula yardımıyla kaplayın.
- Üzerini portakal kabuğu rendesiyle süsledikten sonra buzdolabında yaklaşık 3 saat kadar, vaktiniz varsa 1 gece dinlendirin. Ardından dilimleyerek servis edin.

- 500 ml süt
- 1/2 adet vanilya çubuğu
- 4 adet yumurta sarısı
- 100 gram toz şeker
- 50 gram un
- 40 gram mısır nişastası
- 80 gram beyaz çikolata
PANDİSPANYA İÇİN:
- 5 adet yumurta
- 3 su bardağı un
- 2,5 su bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
DİĞER MALZEMELER:
- 200 gram frambuaz (pastayı süslemek için)
- 1 paket krema (kremayı çırpmak için)
FRAMBUAZLI PASTA TARİFİ NASIL YAPILIR?
PANDİSPANYANIN HAZIRLANIŞI
- Fırını 170 dereceye ayarlayın.
- Yumurta ve şekeri yaklaşık 10 dakika çırpın.
- Unu, kabartma tozu ve vanilini bir kaba eleyin ve çırparak kabarttığınız karışıma 3 seferde ilave edin. Bu işlem sırasında spatula kullanın.
- 18 cm'lik kelepçeli kalıba kek harcını dökün ve yaklaşık 30 dakika pişirin.
KREMANIN HAZIRLANIŞI:
- Sütü bir tencereye koyun.
- Vanilya çubuğunu ortadan ikiye bölün ve vanilya tanelerini sütle karıştırın.
- Yumurta sarıları ve şekeri hafif çırpın, un ve nişastayı ekleyip yoğun bir kıvam elde edin.
- Bir taşım kaynayan sütünüzden 1 kepçe alın ve unlu, nişastalı karışıma ekleyin. 2-3 kepçe kadar ekleyip o karışımı sulandırın ve ısısını dengeleyin.
- En son tencerede kalan süte, sulandırılmış karışımı ilave edin ve çırpma teliyle hızlıca çırpın.
- Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın ve beyaz çikolatayı ilave edip eritin ve soğumaya bırakın.
PASTANIN HAZIRLANIŞI:
- Soğuyan pandispanyayı kelepçeli karışımdan bıçak yardımıyla dikkatlice keserek çıkartın.
- Tırtıklı ekmek bıçağıyla ortadan kesin ve kabaran kısmı da traşlayarak düzgün bir görüntü elde edin.
- Soğuyan kremanızı, buzdolabından çıkarttığınız kremayla çırparak dokusunu yumuşatın.
- Kekin tabanını hafif şekerli suyla ıslatın ve kremanızı yaydırın. Üzerini kapatın ve bu işlemi uygulayın.
- Kremayla kaplanan üst harca düzgünce frambuazları dizin ve buzdolabında 1-2 saat bekletip servis edin. İşte bu kadar, afiyetler olsun!

1.YAŞ PASTASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
PANDİSPANYA İÇİN:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 + 1/3 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
EV YAPIMI KREM ŞANTİ İÇİN:
- 1 paket vanilya
- 3 adet yumurta beyazı
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 1/2 çay kaşığı tuz
ÜZERİ İÇİN:
- 200 gram bitter çikolata
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
1.YAŞ PASTASI TARİFİ NASIL YAPILIR?
PANDİSPANYA İÇİN:
- Yumurtaların beyazlarını ve sarılarını ayrı ayrı kapların içerisine aktarın.
- Şekerin yarısını sarılarına, diğer yarısını beyazlarına ilave ederek çırpmaya başlayın.
- Her ikisi de iki katına çıkıp, kıvamları hafif yoğunlaştığında çırpmayı bırakın.
- Unu ve diğer kuru malzemeleri bir kabın içine eleyin.
- Çırptığınız yumurta beyazlarını, yumurta sarılarının üzerine 3 seferde spatula yardımıyla yedirerek ilave edin.
- Elediğiniz kuru malzemeleri yine azar azar, spatula ile yedirerek ve yumurtaları söndürmemeye özen göstererek ilave edin.
- Kelepçeli orta boy yağlanmış yuvarlak kek kalıbına harcı aktarın.
- 170 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında soğutun.
EV YAPIMI KREM ŞANTİ İÇİN:
- Yumurta beyazlarını derin bir kabın içerisine alın ve iki katına kadar çıkana kadar çırpın.
- Ardından içerisine azar azar toz şeker ilave edin, toz şeker içinde iyice eriyene kadar çırpmaya devam edin.
- Vanilyayı ilave ederek bir kez daha çırpın. Üzerini streç filmle kapatarak buzdolabında 3-4 saat kadar dinlendirin.
ÜZERİ İÇİN:
- Bitter çikolatayı benmari usulü eritin.
- Ardından hafif sıcakken içerisine pudra şekeri ilave edin ve güzelce karıştırın.
BİRLEŞTİRME AŞAMASI:
- Oda sıcaklığında dinlenen pandispanyayı ortadan ikiye düz bıçak yardımıyla ya da iple kesin.
- Orta kısmına ev yapımı krem şantinizi aktarın ve spatula yardımıyla güzelce dağıtın.
- Ardından üst katını oturtun ve hazırladığınız çikolatayı kaşık deseneni oluşturacak şekilde tek tek sürün.
- Ardından üzerini kapatarak buzdolabında 1 gece dinlendirin. Vaktiniz yoksa en az 5 saat dinlendirin.
- Dinlenen pastanızı dilimleyerek servis edebilirsiniz.