KAYISILI YULAF TOPLARI whatsapp-image-2022-05-03-at-22-14-30.jpeg

KAYISILI YULAF TOPLARI İÇİN MALZEMELER

- 15 adet kuru kayısı

- 6 adet hurma

- ½ su bardağı yulaf

- 2 çay kaşığı tarçın

- Daha fazla tatlandırmak isterseniz içerisine bal ilave edebilirsiniz. Kayısılarınızı gün kurusu ya da sarı kayısı olarak da tercih edebilirsiniz.

KAYISILI YULAF TOPLARI NASIL YAPILIR?

- Kuru kayısıları ve hurmaları bir kabın içerisine alın. Yumuşaması için üzerine sıcak su ilave edin ve yaklaşık 10 dakika bekletin.

- Yumuşayan kayısıları ve hurmaları sudan çıkarın. İyice kurulayın.

- Hurmaların çekirdeklerini çıkarın. Kayısı ve hurmaları gelişigüzel doğrayın.

- Mutfak robotuna önce yulafı ekleyin, incelinceye dek çekin. Ardından doğradığınız kuru meyveleri ilave edin. - Yulaf ve meyveler homojen bir hal alana kadar robotta çekmeye devam edin.

- Karışım çok kuruysa azar azar su ekleyerek çekmeye devam edin.

- Karışımı geniş bir kabın içerisine alın tarçın ilave ederek bir spatula yardımıyla karıştırın.

- Bir tepsinin üzerine yağlı kağıt serin. Yulaflı karışıma dilediğiniz boyutlarda elinizle şekil verin ve yağlı kağıdı serili tepsinin üzerine dizin. Şekil verirken ellerinizi ıslatırsanız daha kolay şekil verebilirsiniz.

- Buzdolabında en az 1 saat tercihen 3-4 saat dinlendirin. Afiyet olsun.

PİŞMEYEN KURABİYEwhatsapp-image-2022-05-03-at-22-14-43.jpeg

PİŞMEYEN KURABİYE İÇİN MALZEMELER

- 15 adet hurma

- ½ su bardağı süt

- 50 gram tereyağı

- 4 yemek kaşığı kakao

- 2,5 su bardağı yulaf kepeği

- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi

- Hurmalarınız çok kuru ise 10 dakika kadar sıcak suda bekletip kullanabilirsiniz.

PİŞMEYEN KURABİYE NASIL YAPILIR?

- Süt ve tereyağını bir tencereye alarak yağ eriyene kadar ısıtın ve ocaktan alın.

- Üzerine çekirdeklerini çıkardığınız hurmaları ekleyip biraz beklettikten sonra el blenderi ile güzelce ezin.

- Kakaoyu ekleyin ve homojen hale gelinceye kadar karıştırın.

- Yulaf ve cevizi de ekleyip güzelce karıştırın.

- Karışımdan dolu bir yemek kaşığı kadar alarak, ikinci bir kaşık yardımı ile şekil verin ve pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye yerleştirin.

- Buzdolabında en az 1 saat beklettikten sonra afiyetle tüketin.

KABAK CROSTİNİwhatsapp-image-2022-05-03-at-22-15-05.jpeg

KABAK CROSTİNİ İÇİN MALZEMELER

- 2 dilim ekşi mayalı ekmek

- 3 adet bebek kabak (yoksa normal kabağı dilimleyerek kullanın)

- 6 adet üzüm domates

- ½ adet avokado

- 7-8 yaprak taze fesleğen

- 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

- 1 iri diş sarımsak

- 1 adet suda mozarella

- 1 çay kaşığı öğütülmüş top karabiber

KABAK CROSTİNİ NASIL YAPILIR?

- Küçük bir tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı dökün ve kızdırın. Boyuna ortadan ikiye böldüğünüz bebek kabakları tavada ızgara yapın.

- Bu arada, domatesleri boyuna ortadan ikiye bölün, mozarella peynirini dilimleyin.

- Pişen kabaklardan birini (2 yarım) rondoya atın. Fesleğen, avokado, sarımsak, zeytinyağı ve bir çimdik de tuz ekleyin ve rondoyu çalıştırın.

- Ekşi mayalı ekmeklerinizi hafif kıtır olana kadar kızartın.

- Ekmeklerin üzerlerine önce bolca sostan gezdirin.

- Sosun hemen üzerine mozarella dilimlerini sonra domates ve kabakları yerleştirin.

- Son olarak üzerine öğütülmüş karabiber serpin.

- Dilerseniz üzerine tekrardan zeytinyağı gezdirebilirsiniz. Balzamikle de lezzetlendirebilirsiniz.

KAKAOLU YULAF KEPEĞİ TOPLARI

kakolu-yulaf.jpg

KAKAOLU YULAF KEPEĞİ TOPLARI İÇİN MALZEMELER

- 7 adet hurma

- 3 adet günkurusu kayısı

- 1 adet küçük boy muz

- 2 çay bardağı yulaf kepeği

- 4 yemek kaşığı dövülmüş fındık (kavrulmamış)

- 1 tatlı kaşığı kakao

- 20 gram şekersiz çikolata

- 2 yemek kaşığı süt

- 2 çay kaşığı tarçın

- Tatlandırmak için içerisine farklı kuru meyveler, bal, pekmez ya da agave şurubu ilave edebilirsiniz.

KAKAOLU YULAF KEPEĞİ TOPLARI NASIL YAPILIR?

- Hurmalarınız çok kuruysa işe hurmaları yumuşatarak başlayın.

- Bir kâsenin içine hurma ve sıcak suyu koyun. Yaklaşık 6-7 dakika beklettikten sonra suyun içinden çıkarın.

- Yumuşayan hurmaların çekirdeklerini çıkarın.

- Günkurusu kayısıları minik minik doğrayın.

- Çikolatayı eritin.

- Hurma, muz, süt ve kayısıları rondodan geçirin.

- Ardından içerisine yulaf kepeği, tarçın ve kakao ilave ederek birkaç kez daha rondoyu çalıştırın.

- Son olarak içerisine fındıkları ekleyerek bir kaşık yardımıyla birbirine yedirin.

- Elinizi hafifçe ıslatın ve hazırladığınız harçtan minik parçalar alarak yuvarlayın.

- Tüm harca bu işlemi uygulayın ve bittikten sonra bir tabağa alın ve buzdolabında soğumaya bırakın. Birkaç saat sonra çıkarıp afiyetle yiyin.

YULAFLI MUZLU WAFFLE

yulafli-muzlu-waffle.jpg

YULAFLI MUZLU WAFFLE İÇİN MALZEMELER

- 1 adet olgun muz

- 5 yemek kaşığı yulaf unu

- 1 adet yumurta

- 1 çay kaşığı kabartma tozu

- 1 yemek kaşığı kakao

- 1 yemek kaşığı bal

- Dilerseniz waffle hamurunuzun içine biraz daha bal ve vanilya özütü ilave edebilirsiniz. Bu şekilde daha tatlı olacaktır.

YULAFLI MUZLU WAFFLE NASIL YAPILIR?

- Kullanacağınız waffle makinesi ya da tost makinesini ısıtın.

- Tüm malzemeleri blenderden geçirin.

- Waffle hamurunu makineye dökerek güzelce yayın.

- Kenarları kızarıncaya kadar pişirin.

- Üzerini çikolata sosu ve çeşitli meyvelerle süsleyerek ya da süzme balla afiyetle tüketin.