KAYISILI YULAF TOPLARI
KAYISILI YULAF TOPLARI İÇİN MALZEMELER
- 15 adet kuru kayısı
- 6 adet hurma
- ½ su bardağı yulaf
- 2 çay kaşığı tarçın
- Daha fazla tatlandırmak isterseniz içerisine bal ilave edebilirsiniz. Kayısılarınızı gün kurusu ya da sarı kayısı olarak da tercih edebilirsiniz.
KAYISILI YULAF TOPLARI NASIL YAPILIR?
- Kuru kayısıları ve hurmaları bir kabın içerisine alın. Yumuşaması için üzerine sıcak su ilave edin ve yaklaşık 10 dakika bekletin.
- Yumuşayan kayısıları ve hurmaları sudan çıkarın. İyice kurulayın.
- Hurmaların çekirdeklerini çıkarın. Kayısı ve hurmaları gelişigüzel doğrayın.
- Mutfak robotuna önce yulafı ekleyin, incelinceye dek çekin. Ardından doğradığınız kuru meyveleri ilave edin. - Yulaf ve meyveler homojen bir hal alana kadar robotta çekmeye devam edin.
- Karışım çok kuruysa azar azar su ekleyerek çekmeye devam edin.
- Karışımı geniş bir kabın içerisine alın tarçın ilave ederek bir spatula yardımıyla karıştırın.
- Bir tepsinin üzerine yağlı kağıt serin. Yulaflı karışıma dilediğiniz boyutlarda elinizle şekil verin ve yağlı kağıdı serili tepsinin üzerine dizin. Şekil verirken ellerinizi ıslatırsanız daha kolay şekil verebilirsiniz.
- Buzdolabında en az 1 saat tercihen 3-4 saat dinlendirin. Afiyet olsun.
PİŞMEYEN KURABİYE
PİŞMEYEN KURABİYE İÇİN MALZEMELER
- 15 adet hurma
- ½ su bardağı süt
- 50 gram tereyağı
- 4 yemek kaşığı kakao
- 2,5 su bardağı yulaf kepeği
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
- Hurmalarınız çok kuru ise 10 dakika kadar sıcak suda bekletip kullanabilirsiniz.
PİŞMEYEN KURABİYE NASIL YAPILIR?
- Süt ve tereyağını bir tencereye alarak yağ eriyene kadar ısıtın ve ocaktan alın.
- Üzerine çekirdeklerini çıkardığınız hurmaları ekleyip biraz beklettikten sonra el blenderi ile güzelce ezin.
- Kakaoyu ekleyin ve homojen hale gelinceye kadar karıştırın.
- Yulaf ve cevizi de ekleyip güzelce karıştırın.
- Karışımdan dolu bir yemek kaşığı kadar alarak, ikinci bir kaşık yardımı ile şekil verin ve pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye yerleştirin.
- Buzdolabında en az 1 saat beklettikten sonra afiyetle tüketin.
KABAK CROSTİNİ
KABAK CROSTİNİ İÇİN MALZEMELER
- 2 dilim ekşi mayalı ekmek
- 3 adet bebek kabak (yoksa normal kabağı dilimleyerek kullanın)
- 6 adet üzüm domates
- ½ adet avokado
- 7-8 yaprak taze fesleğen
- 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 iri diş sarımsak
- 1 adet suda mozarella
- 1 çay kaşığı öğütülmüş top karabiber
KABAK CROSTİNİ NASIL YAPILIR?
- Küçük bir tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı dökün ve kızdırın. Boyuna ortadan ikiye böldüğünüz bebek kabakları tavada ızgara yapın.
- Bu arada, domatesleri boyuna ortadan ikiye bölün, mozarella peynirini dilimleyin.
- Pişen kabaklardan birini (2 yarım) rondoya atın. Fesleğen, avokado, sarımsak, zeytinyağı ve bir çimdik de tuz ekleyin ve rondoyu çalıştırın.
- Ekşi mayalı ekmeklerinizi hafif kıtır olana kadar kızartın.
- Ekmeklerin üzerlerine önce bolca sostan gezdirin.
- Sosun hemen üzerine mozarella dilimlerini sonra domates ve kabakları yerleştirin.
- Son olarak üzerine öğütülmüş karabiber serpin.
- Dilerseniz üzerine tekrardan zeytinyağı gezdirebilirsiniz. Balzamikle de lezzetlendirebilirsiniz.
KAKAOLU YULAF KEPEĞİ TOPLARI
KAKAOLU YULAF KEPEĞİ TOPLARI İÇİN MALZEMELER
- 7 adet hurma
- 3 adet günkurusu kayısı
- 1 adet küçük boy muz
- 2 çay bardağı yulaf kepeği
- 4 yemek kaşığı dövülmüş fındık (kavrulmamış)
- 1 tatlı kaşığı kakao
- 20 gram şekersiz çikolata
- 2 yemek kaşığı süt
- 2 çay kaşığı tarçın
- Tatlandırmak için içerisine farklı kuru meyveler, bal, pekmez ya da agave şurubu ilave edebilirsiniz.
KAKAOLU YULAF KEPEĞİ TOPLARI NASIL YAPILIR?
- Hurmalarınız çok kuruysa işe hurmaları yumuşatarak başlayın.
- Bir kâsenin içine hurma ve sıcak suyu koyun. Yaklaşık 6-7 dakika beklettikten sonra suyun içinden çıkarın.
- Yumuşayan hurmaların çekirdeklerini çıkarın.
- Günkurusu kayısıları minik minik doğrayın.
- Çikolatayı eritin.
- Hurma, muz, süt ve kayısıları rondodan geçirin.
- Ardından içerisine yulaf kepeği, tarçın ve kakao ilave ederek birkaç kez daha rondoyu çalıştırın.
- Son olarak içerisine fındıkları ekleyerek bir kaşık yardımıyla birbirine yedirin.
- Elinizi hafifçe ıslatın ve hazırladığınız harçtan minik parçalar alarak yuvarlayın.
- Tüm harca bu işlemi uygulayın ve bittikten sonra bir tabağa alın ve buzdolabında soğumaya bırakın. Birkaç saat sonra çıkarıp afiyetle yiyin.
YULAFLI MUZLU WAFFLE
YULAFLI MUZLU WAFFLE İÇİN MALZEMELER
- 1 adet olgun muz
- 5 yemek kaşığı yulaf unu
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı bal
- Dilerseniz waffle hamurunuzun içine biraz daha bal ve vanilya özütü ilave edebilirsiniz. Bu şekilde daha tatlı olacaktır.
YULAFLI MUZLU WAFFLE NASIL YAPILIR?
- Kullanacağınız waffle makinesi ya da tost makinesini ısıtın.
- Tüm malzemeleri blenderden geçirin.
- Waffle hamurunu makineye dökerek güzelce yayın.
- Kenarları kızarıncaya kadar pişirin.
- Üzerini çikolata sosu ve çeşitli meyvelerle süsleyerek ya da süzme balla afiyetle tüketin.