Uzman Başak İnsel Aydın, “Etlerin daha kolay sindirilmesi için birkaç gün buzdolabında dinlendirilip tüketilmesinde yarar var. Özellikle etlerin kızartma ve kavurma yöntemleri yerine ızgara, fırın veya haşlama yöntemi tercih edilmesi daha sağlıklı. Sebzenin de bulunduğu et yemeklerinde ise ekstra yağ eklemeye gerek olmadığı için yemeğin kendi lezzeti ortaya çıkıyor. Ayrıca, bir öğünde tüketilen et miktarının 100 gramı geçmemesine özen gösterilmeli” dedi.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Başak İnsel Aydın, “Ana öğün et olduğunda yanında mutlaka salata veya zeytinyağlı bir sebze yemeği olmalı. Ekmek olarak ise beyaz un yerine tam buğday veya çavdar ekmeği tercih edilmeli. Ekmek tüketilmiyorsa; çorba, bulgur pilavı veya makarna gibi sindirimi daha kolay olan karbonhidrat grubu üyelerini tercih edilmeli” şeklinde konuştu.

Uzman Başak İnsel Aydın, “Bayram günleri yapılacak en büyük yanlışlardan biri de nasıl olsa öğleden sonra çok fazla yemek yiyeceğim diye kahvaltı öğününü atlamak. Hafif bir kahvaltı ile güne başlanmalı ve gün boyu öğün atlanmamalı” dedi.

Uzman Başak İnsel Aydın, “Yemeklerin ardından sunulan şerbetli hamur tatlıları sağlık açısından tehlike taşıyor. Bunların yerine hazmı daha kolay olan sütlü veya meyveli tatlıları tercih edilmeli” şeklinde konuştu. Şekerli ve asitli içeceklerin de sindirimi zorlaştırdığını hatırlatan Aydın, “Hazmı daha kolay olan ayran, cacık veya bitki çayları tercih edilmeli. Ayrıca, bu dönemde çay ve kahve tüketimine de dikkat edilmesi gerekiyor” diye konuştu.

