Ton Balıklı Dürümwhatsapp-image-2022-07-27-at-10-55-20.jpegİki adet salatalık turşusunu küçük parçalara bölün. Çeyrek demet dereotunu ve 1 tatlı kaşığı kapari turşusunu ince ince doğrayın. 200 gramlık konserve ton balığının suyunu süzdürüp iki yemek kaşığı krema, dereotu, salatalık turşusu ile iyice karıştırın. Dört adet lavaşın üzerine bu karışımı sürün. İyice yıkadığınız marul yapraklarını ve çekirdekli kısmını ayırıp şeritler halinde kestiğiniz iki orta boy salatalığı da ekleyip lavaşları dürüm haline getirin. Dürümleri ister alüminyum folyoya sarıp bütün halinde tüketebilir, ister minik parçalara bölüp atıştırmalık olarak servis edebilirsiniz. Ancak pikniğe giderken soğuk durmalarına ve fazla bekletmeden tüketmeye dikkat edin.Pestolu ‘Caprese’ Sandviçwhatsapp-image-2022-07-27-at-10-55-20-1.jpegKişi sayısı kadar aldığınız beyaz sandviç ekmeklerinin bir dilimine varsa ev yapımı pesto sosunu, yoksa hazır sosu sürün. Diğer tarafına böldüğünüz mozarellayı ve dilimlediğiniz domatesi yerleştirin ve sandviçi kapatın. Aynı sandviçi dilerseniz tost ekmeği ile de hazırlayabilir, domates yerine közlenmiş kırmızı biber de kullanabilirsiniz.Kuşkonmazlı ve Avokadolu Kinoa Salatasıwhatsapp-image-2022-07-27-at-10-55-20-2.jpegÖnce salata sosunu hazırlamakla işe başlayın. Üç yemek kaşığı zeytinyağı, üç yemek kaşığı limon suyu, bir çay kaşığı bal, bir diş ezilmiş sarımsak, bir yemek kaşığı ince doğranmış fesleğen, tuz ve karabiberi bir kavanozda çalkalayarak karıştırın. Bir ölçü kinoayı pişirin. Bu sırada bir küçük demet kuşkonmazı küçük parçalara bölün ve bir tavada ısıttığınız zeytinyağına bir kaşık limon suyuyla birlikte ekleyin. Beş dakika pişirdikten sonra içine bu kez bir kap dondurulmuş bezelyeyi de ekleyin ve iki dakika daha pişirin. Bir avokadoyu doğrayın. Geniş bir kapta tüm malzemeleri sosla karıştırın. Son olarak taze fesleğen ekleyerek servis yapın. Salatanızı pikniğe birer porsiyonluk kavanozlara doldurarak götürebilirsiniz.Çilekli Limonatawhatsapp-image-2022-07-27-at-10-55-20-3.jpegBir su bardağı suyu ve yarım su bardağı şekeri bir tencerede kaynattıktan sonra kıvam almaya başladığında soğumaya bırakın. Yarım kilo çileği blenderda bu şerbetle birlikte püre haline getirin. Altı limonun kabuklarını rendeleyip iki çorba kaşığı şekerle ovun. Sonra limonları sıkıp çilek püresiyle karıştırın. Limon kabuklarını ekleyin, biraz suyla inceltin ve süzün. Son olarak 600 mililitre sodayı ilave edin. Buz ve birkaç dal taze nane ile servis edin.Meyveli Şişlerwhatsapp-image-2022-07-27-at-10-55-20-4.jpegBu eğlenceli tarif tamamen sizin yaratıcılığınıza kalmış. Dilediğiniz her tür yaz mevyesini bu tarifi hazırlarken kullanabilirsiniz. Üzüm, çilek, muz, şeftali ve orman meyveleriyle rengarenk şişler yapabilirsiniz. Hatta arasına ekleyeceğiniz küp küp kesilmiş brownie parçalarıyla bu tarifi hafif bir tatlı haline getirebilirsiniz. Bir diğer şık alternatif ise üzüm, kuru meyveler, peynir çeşitleriyle ve hatta şarküteri ürünleriyle, şişe geçirilmiş ‘şarküteri & peynir tabakları’ hazırlamak olabilir.