Menemen malzemesi: Mevsiminde çıkan domatesler ile yapılan menemenin tadı bir başka oluyor. Tencerenin içerisinde suyu kaynatın. Domatesleri kaynar suyun içerisinde 5-10 dakika bekletin. Kabuklarını soyduğunuz domatesleri küp küp kesin. Kesilen domatesleri iyice kaynatıp kavanozlara koyun. Kavanozların ağzı kesinlikle hava almamalı.conserve-de-tomates-pelees-facon-grand-mere.jpegTaze Fasulye: Taze fasulyeleri kışın da aynı lezzetle yemek istemez misiniz? Fasulyeleri büyüklüğüne göre 3-4 parçaya bölün. 2-3 dakika kaynar suda haşlayın. Soğuduktan sonra buzdolabı poşetlerine koyup buzluğunuza yerleştirin.yesil-fasulye-faydalari.jpgTurşu: Sofralarımızın vazgeçilmezi turşu için yaz aylarında oldukça bol malzeme bulabilirsiniz. İstediğiniz malzemeleri bir araya toplayın. Turşu kuracağınız kabın içine malzemelerle birlikte yarıya kadar su, sirke, sarımsak ekleyin. Ağzını sıkıca kapatın.tursu.jpgSalça: Domates fiyatları yaz aylarında oldukça uygun oluyor. Bu fırsatı değerlendirip kendi salçanızı yapabilirsiniz. Domatesleri büyük dilimler halinde bölün. Tuzlayıp büyük kaplara bastırın. 3-4 gün sonra kevgirden geçirin. Güneşte kurutun. Salçanız hazır...saglikli-konserve-tarifleri-ile-kisa-hazirlik-metin2-1024x768.pngTarhana: Anadolu mutfağının vazgeçilmezi tarhana her yörede farklı yapılır ancak temel malzemeler aynıdır. Domatesleri ve kırmızı kapya biberleri haşlayın. İçine beyaz soğan, yoğurt, biber salçası, yaş maya, un ekleyin. 3-4 gün boyunca arada bir yoğurun. Sonrasında güneşte kurutun, kevgirden geçirin.tr.jpgMeyve: Sevdiğiniz meyveleri, porsiyonlar halinde buzdolabı poşetlerine koyup buzluğa yerleştirin. Kışın bu meyvelerden dondurma yapabilir veya tatlılarınızda kullanabilirsiniz.frozen-fruits-and-vegetables-850x480.jpgSüt mısır: İşlenmiş mısır almak yerine, kendi mısırınızı kendiniz yapabilirsiniz. Mısırları haşlayıp tanelerine ayırın ve buzluğa kaldırın. Kışın salatalarınıza atabilir veya bardak mısır yapmak için kullanabilirsiniz.m-s-r.pngReçel ve marmelat: Sevdiğiniz tüm meyvelerden reçel ve marmelat yapabilirsiniz. Meyveleri şekerle birlikte kaynatın. Reçeliniz hazır.marmelat-2-840x983.jpgKöz patlıcan biber: Ocakta bile közleyebileceğiniz sebzeleri kavanozların içerisinde sarımsak ve biraz sirke ile turşu haline getirebilirsiniz.kozlenmis-patlican-konservesi-nasil-yapilir-1542787649-9959.jpg