Bütün yaz güldük eğlendik sıra geldi kışa hazırlanmaya! Çeşitlenen sebze ve meyveler sayesinde yaz ayının sonlarına doğru yapmanız gerekenleri sizler için sıraladık…
Menemen malzemesi: Mevsiminde çıkan domatesler ile yapılan menemenin tadı bir başka oluyor. Tencerenin içerisinde suyu kaynatın. Domatesleri kaynar suyun içerisinde 5-10 dakika bekletin. Kabuklarını soyduğunuz domatesleri küp küp kesin. Kesilen domatesleri iyice kaynatıp kavanozlara koyun. Kavanozların ağzı kesinlikle hava almamalı.Taze Fasulye: Taze fasulyeleri kışın da aynı lezzetle yemek istemez misiniz? Fasulyeleri büyüklüğüne göre 3-4 parçaya bölün. 2-3 dakika kaynar suda haşlayın. Soğuduktan sonra buzdolabı poşetlerine koyup buzluğunuza yerleştirin.Turşu: Sofralarımızın vazgeçilmezi turşu için yaz aylarında oldukça bol malzeme bulabilirsiniz. İstediğiniz malzemeleri bir araya toplayın. Turşu kuracağınız kabın içine malzemelerle birlikte yarıya kadar su, sirke, sarımsak ekleyin. Ağzını sıkıca kapatın.Salça: Domates fiyatları yaz aylarında oldukça uygun oluyor. Bu fırsatı değerlendirip kendi salçanızı yapabilirsiniz. Domatesleri büyük dilimler halinde bölün. Tuzlayıp büyük kaplara bastırın. 3-4 gün sonra kevgirden geçirin. Güneşte kurutun. Salçanız hazır...Tarhana: Anadolu mutfağının vazgeçilmezi tarhana her yörede farklı yapılır ancak temel malzemeler aynıdır. Domatesleri ve kırmızı kapya biberleri haşlayın. İçine beyaz soğan, yoğurt, biber salçası, yaş maya, un ekleyin. 3-4 gün boyunca arada bir yoğurun. Sonrasında güneşte kurutun, kevgirden geçirin.Meyve: Sevdiğiniz meyveleri, porsiyonlar halinde buzdolabı poşetlerine koyup buzluğa yerleştirin. Kışın bu meyvelerden dondurma yapabilir veya tatlılarınızda kullanabilirsiniz.Süt mısır: İşlenmiş mısır almak yerine, kendi mısırınızı kendiniz yapabilirsiniz. Mısırları haşlayıp tanelerine ayırın ve buzluğa kaldırın. Kışın salatalarınıza atabilir veya bardak mısır yapmak için kullanabilirsiniz.Reçel ve marmelat: Sevdiğiniz tüm meyvelerden reçel ve marmelat yapabilirsiniz. Meyveleri şekerle birlikte kaynatın. Reçeliniz hazır.Köz patlıcan biber: Ocakta bile közleyebileceğiniz sebzeleri kavanozların içerisinde sarımsak ve biraz sirke ile turşu haline getirebilirsiniz.
Bunlar da ilginizi çekebilir
Yorumlar
Web sitemizden ayrılıyorsunuz
Bu bağlantı sizi https://www.womantv.com.tr dışındaki bir siteye yönlendiriyor.