Şimdi Kışa Hazırlanmanın Tam Zamanı!
Menemen malzemesi: Mevsiminde çıkan domatesler ile yapılan menemenin tadı bir başka oluyor. Tencerenin içerisinde suyu kaynatın. Domatesleri kaynar suyun içerisinde 5-10 dakika bekletin. Kabuklarını soyduğunuz domatesleri küp küp kesin. Kesilen domatesleri iyice kaynatıp kavanozlara koyun. Kavanozların ağzı kesinlikle hava almamalı. Taze Fasulye: Taze fasulyeleri kışın da aynı lezzetle yemek istemez misiniz? Fasulyeleri büyüklüğüne göre 3-4 parçaya bölün. 2-3 dakika kaynar suda haşlayın. Soğuduktan sonra buzdolabı poşetlerine koyup buzluğunuza yerleştirin. Turşu: Sofralarımızın vazgeçilmezi turşu için yaz aylarında oldukça bol malzeme bulabilirsiniz. İstediğiniz malzemeleri bir araya toplayın. Turşu kuracağınız kabın içine malzemelerle birlikte yarıya kadar su, sirke, sarımsak ekleyin. Ağzını sıkıca kapatın. Salça: Domates fiyatları yaz aylarında oldukça uygun oluyor. Bu fırsatı değerlendirip kendi salçanızı yapabilirsiniz. Domatesleri büyük dilimler halinde bölün. Tuzlayıp büyük kaplara bastırın. 3-4 gün sonra kevgirden geçirin. Güneşte kurutun. Salçanız hazır... Tarhana: Anadolu mutfağının vazgeçilmezi tarhana her yörede farklı yapılır ancak temel malzemeler aynıdır. Domatesleri ve kırmızı kapya biberleri haşlayın. İçine beyaz soğan, yoğurt, biber salçası, yaş maya, un ekleyin. 3-4 gün boyunca arada bir yoğurun. Sonrasında güneşte kurutun, kevgirden geçirin. Meyve: Sevdiğiniz meyveleri, porsiyonlar halinde buzdolabı poşetlerine koyup buzluğa yerleştirin. Kışın bu meyvelerden dondurma yapabilir veya tatlılarınızda kullanabilirsiniz. Süt mısır: İşlenmiş mısır almak yerine, kendi mısırınızı kendiniz yapabilirsiniz. Mısırları haşlayıp tanelerine ayırın ve buzluğa kaldırın. Kışın salatalarınıza atabilir veya bardak mısır yapmak için kullanabilirsiniz. Reçel ve marmelat: Sevdiğiniz tüm meyvelerden reçel ve marmelat yapabilirsiniz. Meyveleri şekerle birlikte kaynatın. Reçeliniz hazır. Köz patlıcan biber: Ocakta bile közleyebileceğiniz sebzeleri kavanozların içerisinde sarımsak ve biraz sirke ile turşu haline getirebilirsiniz.
Bunlar da ilginizi çekebilir