2 aşaması olan söğürme kebabının tarifi ve malzemeleri
KÖFTESİ İÇİN:
-250 gr dana kıyması
-1 adet yumurta
-2 yemek kaşığı galeta unu
-1 adet rendelenmiş kuru soğan
-2 diş rendelenmiş sarımsak
-1 yemek kaşığı zeytinyağı
-1 çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber, köri, kekik, sumak
-1 çay kaşığı kimyon, toz tatlı biber
-Yarım çay kaşığı karbonat
BEĞENDİSİ İÇİN:
-1 yemek kaşığı un
-1, 5 su bardağı süt
-2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
-2 yemek kaşığı zeytinyağı
-1 tatlı kaşığı tereyağı
-Çok az muskat rendesi
-1 çay kaşığı tuz, karabiber
SÖĞÜRTME OLACAK SEBZELER:
-2 adet patlıcan
-2 adet kapya biber
-2 adet yeşil biber
SÖĞÜRTMEYİ KAVURURKEN:
-1 yemek kaşığı zeytinyağı
-1 çay kaşığı tuz
-Yarım çay kaşığı karabiber
-2 adet yeşil biber (Küçük doğranmış)
-1 tutam İnce kıyım maydanoz
-2 diş rendelenmiş sarımsak
-1 adet küçük boy kuru soğan (Rendelenmiş)
TEPSİNİN KENARLARINA KOYMAK İÇİN:
-4 adet yeşil biber
-4 yemek kaşığı yoğurt
ÜZERİ İÇİN:
-1 tutam ince kıyım maydanoz
SÖĞÜRTME KEBABI NASIL YAPILIR?
-Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yıkadığınız patlıcanı biberleri çatalla delip, üzerine yerleştirin.
-Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede közlenmeye bırakın ve köfte malzemeleri derin bir kapta yoğurun.
-Misket şeklinde köfteler yapın ve bir bardak sıvı yağda köfteleri kızartıp, havlu kağıt serili tabağa alın.
-Közlenmiş patlıcanları biberleri soyun ve ince ince doğrayın. Tavaya yağı ekleyip soğanı sarımsağı, yeşil biberi ekleyin.
-2 dakika boyunca kavurun daha sonra közlenmiş patlıcanları biberleri ekleyip karıştırın.
-Tuzu ve karabiberi serpip karıştırın ve ocağın altını kapatın.
-Diğer tarafta yağın içinde unu biraz kavurun ve sütü ekleyip karıştırın.
-Tuz, karabiber ve muskat rendesi ekleyip karıştırın. Kaşarı da ekleyip yeniden karıştırın.
-Karışımı közlenmiş patlıcanlı karışıma ekleyip karıştırın ve servis tabağının ortasına yayın.
-İnce kıydığınız maydanozları kenarlarına serpin ve ortasına köfteleri yerleştirin.
-Çok az yağda kızarttığınız yeşil biberleri de koyun ve biberlerin üzerine yoğurtları sıcak servis yapın.