Yazın en çok tüketilen meyvelerden olan karpuz, içerdiği birçok vitamin ve mineral ile özellikle diyet yapan ve sağlığına dikkat edenlerin tercihi. Karpuzun kalp hastalıkları ve obezite gibi rahatsızlıklara karşı koruma sağladığı, kilo kontrolüne yardımcı olduğu da uzmanlarca belirtiliyor. Ayrıca, bir porsiyonunda (200 gram) sadece 60 kalori olduğu da bilinmektedir.karpuz-ureticileri-kan-agliyor-h1320092-11.jpgKarpuzun Faydaları:-C vitamini yönünden zengindir.
-Tansiyonu kontrol altına alır.
-Kanser vakalarında yan etkileri azaltır.
-Vücuttaki yağ birikimini önler.
-Stresi azaltarak kalbi korur.
-Antioksidan özelliği taşır.
-Sindirimi düzenler.
-Susuzluğu giderir.
-Hafızayı güçlendirir.
-Kas ağrılarını azaltır.
-Cildi nemlendirir.
-Saç hücrelerini geliştirir.
watermelon-mint-juice-001.jpgBöbrek hastaları dikkat!Karpuz her ne kadar vücut için birçok konuda faydalı olsa da, yüksek miktarda potasyum içermektedir. Bu sebeple potasyum kısıtlaması olanlarda ve böbrek hastalarında karpuz tüketimi uzman kontrolünde olmalıdır.