Türkiye’nin İlk Dijital Lezzet Festivali'nde kadın şeflerden kebap şov
“Türkiye’nin İlk Dijital Lezzet Festivali” olma özelliğini taşıyan 4. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin ikinci gününde “Kadın Şefler Mangal Başında”ydı. Türkiye’nin ünlü şefleri Sahrap Soysal ve Ebru Baybara Demir ile Adanalı Kadın Kebap Ustası Melek Kıyan’ın Adana Kebap şovuyla dijital dünyayı buram buram mangal kokusu sardı.
Bu yıl Adana’nın da sınırlarını aşarak kentin tüm renklerini ve gastronomik değerlerini dünyaya tanıtan 4. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin ikinci gününde “Kadın Şefler Mangal Başında”ydı.Türkiye’nin ünlü şefleri Sahrap Soysal ve Ebru Baybara Demir ile Adanalı Kadın Kebap Ustası Melek Kıyan’ın Adana Kebap yaptığı şovuyla başlayan festivalin ikinci gününde dijital dünyayı buram buram mangal kokusu sardı.Adana Kebabı’na kadın eli değdi4. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin sosyal medya kanallarından canlı yayınlanan “Kadın Şefler Mangal Başında” gastro şovunda Coğrafi İşaret Tescil Belgesi ile taçlandırılan Adana Kebabı’nın tüm detayları konuşuldu. Adana şehriyle bütünleşmiş Adana Kebabı hazırlanırken kullanılan malzemelerden pişirme tekniğindeki püf noktalarına, pişirilmesinden sunumuna kadar tüm incelikleri anlatıldı.4. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nde ünlü şefler Sahrap Soysal ve Ebru Baybara Demir ile Adanalı Kadın Kebap Ustası Melek Kıyan’ın gastro şovunda daha çok erkek ustalardan tatmaya alıştığımız Adana Kebabı’na kadın eli değdi. Gazeteci Cüneyt Özdemir ile Gastronomi SöyleşileriFestivalin ikinci gününde gazeteci Cüneyt Özdemir’in Adana Valisi Süleyman Elban ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile gerçekleştireceği söyleşiler izleyiciler ile buluştu.Festival boyunca ünlü şefler; Hazer Amani, Yunus Emre Akkor, Orhan Demirok ve Koray Türk’ün Adana’nın Küp Şelalesi,Varda Köprüsü ve Anavarza gibi simge mekanlarında gerçekleştirecekleri gastro şovlar canlı olarak yayınlandı. Le Cordon Bleu İstanbul Eğitmen Şefi Luca de Astis de ise İstanbul’dan canlı bağlantı ile gerçekleştirdiği gastro şovuyla festivale renk kattı. Festival kapsamında gerçekleşecek oturumlarda iki gün boyunca gastronomi sektöründeki yeni gelişmeler, araştırmalar, üretimler, sorunlar ve çözümleri konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.Master Chef Türkiye, Adana’da!Festival izleyicileri ünlü şef Türev Uludağ sunuculuğunda Perulu şef Bruno Santa Cruz ve İtalyan şef Matteo Bertuletti eşliğinde Lezzet Durakları’nı gezdi. Gastronomi Dergisi yazarı Aliye Gümüş sunuculuğunda gerçekleşen “Adana Yerel Yemekleri Atölyesi”nde ise Adanalı kadınların geleneksel mutfak zenginliğini yansıtan yemekler yapıldı. İzleyiciler ayrıca; yöreye özgü ürünlerin hasat ve üretim süreçleri ile sokak lezzetlerini yakından tanıma fırsatı bulurken, “Master Chef Türkiye” adlı televizyon program şefleri de kenti ziyaret eetti.
Bunlar da ilginizi çekebilir
Yorumlar
Web sitemizden ayrılıyorsunuz
Bu bağlantı sizi https://www.womantv.com.tr dışındaki bir siteye yönlendiriyor.