Ana vatanı Güney Çin olan zencefil; Hindistan ardından Güneydoğu Asya, Batı Afrika ve Karayipler'e yayılarak günümüze kadar gelmeyi başarıyor. Alternatif tıp alanında sıkça kullanılan zencefil; baharat olarak veya taze de tüketmek mümkün.

Mide bulantısı ve boğaz ağrısı gibi birçok durumda etkili sonuçlar verdiği için ilaç kullanmak istemeyenler için mucizevi bir bitki olarak anılıyor.

z1-003.jpg

Aroması keskin ve acı bir tadı olan zencefili hasta olmamak ve bağışıklığı kuvvetlendirmek adına özellikle kış aylarında tüketmek gerekiyor.

ZENCEFİLİN FAYDALARI

• Sindirim için önemli olan bakterilerin çoğalmasını destekleyip gaz oluşumunu önler

• Hamilelik ve kemoterapi dönemindeki mide bulantılarını azaltır

• Vücuttaki kolesterol oranının dengelenmesine yardımcı olur

• Güçlü bir antioksidandır

• Kalp kaslarını güçlendirir

• Vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir

• Grip, ve soğuk algınlığına iyi gelir

Zencefil bitkisini salatalara ve yemeklere rendeleyerek kullanılabilir. Toz zencefili ise kurabiyelerin, kek ve benzeri hamur işlerinde de tüketmek mümkün.

z2-003.jpg

ÖKSÜRÜK İÇİN ZENCEFİLLİ KÜR

• 1 tatlı kaşığı bal

• 1 çay kaşığı toz zencefil

• 2 çay kaşığı limon suyu

Tüm malzemeler karıştırılarak sabah-akşam bir tatlı kaşığı tüketilebilir.

Her kürü tüketmeden hemen önce hazırlarsanız tazeliğini korumuş olursunuz.