Zencefil Nedir? Nasıl Tüketmek Gerekir?

​​​​​​​Pek çok hastalığa şifa olarak bilinen zencefilin tozu ve tazesini birçok şekilde tüketmek mümkün. Hazımsızlıktan, soğuk algınlığına iyi gelen zencefil bitkisinin faydaları nelerdir? İşte, şifa deposu zencefil hakkında bilmeniz gerekenler…

Zencefil Nedir? Nasıl Tüketmek Gerekir?

Ana vatanı Güney Çin olan zencefil; Hindistan ardından Güneydoğu Asya, Batı Afrika ve Karayipler'e yayılarak günümüze kadar gelmeyi başarıyor. Alternatif tıp alanında sıkça kullanılan zencefil; baharat olarak veya taze de tüketmek mümkün.

Mide bulantısı ve boğaz ağrısı gibi birçok durumda etkili sonuçlar verdiği için ilaç kullanmak istemeyenler için mucizevi bir bitki olarak anılıyor.

z1-003.jpg

Aroması keskin ve acı bir tadı olan zencefili hasta olmamak ve bağışıklığı kuvvetlendirmek adına özellikle kış aylarında tüketmek gerekiyor.

ZENCEFİLİN FAYDALARI

•             Sindirim için önemli olan bakterilerin çoğalmasını destekleyip gaz oluşumunu önler

•             Hamilelik ve kemoterapi dönemindeki mide bulantılarını azaltır

•             Vücuttaki kolesterol oranının dengelenmesine yardımcı olur

•             Güçlü bir antioksidandır

•             Kalp kaslarını güçlendirir

•             Vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir

•             Grip, ve soğuk algınlığına iyi gelir

Zencefil bitkisini salatalara ve yemeklere rendeleyerek kullanılabilir. Toz zencefili ise kurabiyelerin, kek ve benzeri hamur işlerinde de tüketmek mümkün.

z2-003.jpg

ÖKSÜRÜK İÇİN ZENCEFİLLİ KÜR

•             1 tatlı kaşığı bal

•             1 çay kaşığı toz zencefil

•             2 çay kaşığı limon suyu

Tüm malzemeler karıştırılarak sabah-akşam bir tatlı kaşığı tüketilebilir.

Her kürü tüketmeden hemen önce hazırlarsanız tazeliğini korumuş olursunuz.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.